Fältspaten

Fältspaten: Tryggt, bekvämt och aktivt!

Fältspaten blir inte bara ett ovanligt lugnt och ombonat bostadsområde med härlig utsikt över Billingssluttningen och staden. Det blir också Skövdes första trygghetsboende!

Trygghetsboende är helt vanliga bostäder – med några väsentliga skillnader. En grundförutsättning för att få kontrakt är att minst en av kontraktsinnehavarna är 70 år eller äldre vid inflyttningen. Hela byggnaden och de enskilda lägenheterna är anpassade för att du ska ha det så bekvämt som möjligt, oavsett om du klarar dig bra på egen hand eller behöver lite hjälp för att få vardagen att fungera.

Fältspaten består av 78 lägenheter på ett, två eller tre rum och kök med god standard. De flesta av lägenheterna får en hänförande utsikt från de inglasade balkongerna. Vissa lägenheter har istället en inglasad uteplats. Huset har dessutom generösa gemensamma utrymmen som gym och bastu i källaren, gemensamhetslokal och vinterträdgård på markplanet och takterasser på åttonde och tionde våningen. Dessutom finns ett övernattningsrum att hyra när du får gäster.

Skövdebostäder nya område Fältspaten blir något alldeles extra. Med ett läge utmed Dalvägen och Norra Bergvägen har du nära till allt.
Illustration: Christina Jonsson     

Det perfekta läget

Läget utmed Dalvägen och Norra Bergvägen är nästan så bra det kan bli. Naturen runt knuten, centrum på bekvämt gångavstånd och det mesta i serviceväg i närheten. Stadsbussarna stannar alldeles utanför entrén och du har nära till livsmedelsbutik, vårdcentral, apotek, tandvård och matställen.

De flesta lägenheterna ger en hänförande utsikt från den inglasade balkongen. Vad föredrar du? Den vackra Billingssluttningen eller soluppgången över Hökensås?

Miljövänligt boende

Fältspaten är också Skövdes första flerbostadshus byggt med passivhusstandard, vilket innebär en radikalt minskad energiförbrukning. Tack vare nya tekniska lösningar kan detta göras utan att tumma på det komfortabla inomhusklimatet. Genom att bo på Fältspaten gör du alltså även en insats för vår gemensamma miljö.

Planlösningar och mer information om Fältspaten hittar du i vår bofaktabroschyr. (pdf)

 


 

Uthyrning av Fältspaten

Alla lägenheter på Fältspaten är nu uthyrda. Lägenheter som sägs upp hyrs ut via den ordinarie bostadskön. Du hittar utannonserade objekt under Sök ledigt. Om du är registrerad i bostadskön kan du välja att bevaka objekt på Fältspaten via Mina sidor.