Frostaliden

Skövdebostäder ska bygga 189 lägenheter i Frostaliden, Sveriges största bostadsområde med höga hus med trästomme. Lägenheterna är fördelade på sex hus i åtta våningar. Detta innebär en investering på cirka 410 miljoner. Genom att bygga med trästomme driver bolaget utvecklingen framåt och bidrar till en hållbar miljö.

Byggstart sker hösten 2017, med inflyttning 2018–2019.

Närhet till det mesta

Frostaliden ligger nära alla tillgängliga rekreationsvärden inom Karstorpsområdet. Inom området finns såväl Billingehov och Lillegårdens idrottsplats som Aspö Gård. Området ligger också nära förskolor och skolor. Strax sydost om Frostaliden ligger Elins esplanad med såväl apotek, butiker som stormarknad. Frostaliden får alltså ett riktigt fint läge vid porten till det fantastiska Karstorpsområdet. Våra hus är placerade i områdets bästa läge med fantastisk utsikt mot Billingen och de vackra omgivningarna runt om.

 

 Fotomontage Frostaliden. Arkitekt: Studio Ekberg/ Linus Romberg

Vi driver utveckling för långsiktig hållbarhet

Genom trähusbyggnationen på Frostaliden driver Skövdebostäder utvecklingen i branschen framåt och bidrar till en hållbar miljö. Att bygga så stora hus i trä skapar också en nya arkitektoniska möjligheter utformning med en helt ny känsla i Skövde. Trästommen och träfasaderna ger en naturlig känsla till området i allmänhet och lägenheterna i synnerhet.

Prisvärd kvalitet

Frostaliden blir ett område med stor variation på lägenheter. Ambitionen är att kunna fortsätta hålla låga nyproduktionshyror för att ge fler Skövdebor möjlighet till bostad. Bland annat genom investeringsstödet. Vi gör som vanligt inget avkall på kvaliteten. Vi första inflyttning kommer det bland annat att vara möjligt att välja mellan tio olika kulörer på väggar och skåpshandtag till köket.
Mer information om planlösningar och annat kommer längre fram.