Köstarten 10 oktober

Kön till Ekedal öppnar 2017-10-10 klockan 10. Kön är webbaserad och bäst sköter du det från din egen dator.

1. Förbered dig i tid

För att kunna ställa dig i kö till Ekedal behöver du stå i vår ordinarie bostadskö. Gör det gärna i förväg så underlättar du för dig själv! Här ställer du dig i den ordinarie bostadskön.

2. Ställ dig i den särskilda kön

Från och med klockan 10 den 10 oktober kan du ställa dig i den särskilda kön till Ekedal via Mina sidor. Logga in på Mina sidor med dina användaruppgifter och klicka på KÖ TILL EKEDAL i vänstermenyn och följ vidare instruktioner. Använder du mobiltelefon hittar du sidan i menyn via de tre strecken. Bäst chans till en bra kötid har du om du gör detta hemma från din egen enhet. Mer detaljerade instruktioner om var du klickar och hur det kommer att se ut på Mina sidor.

Kön ordnas efter det klockslag du ställer dig i kön på hemsidan, den som anmäler sig först blir nummer ett och så vidare. Det är inte möjligt att se vilken plats man fick, utan bara vilket datum man är anmäld.

Under köstarten är det många som är inne samtidigt vilket innebär högt tryck på vår webbplats. Var därför inställd på att sidan kan vara seg.

3. Anmäl intresse och prioritera

När du ställt dig i kön kan du via hemsidan i lugn och ro anmäla ditt intresse på de lägenheter du är intresserad av. Du kan sedan prioritera mellan dessa. Den lägenhet du allra helst vill ha sätter du som nummer ett, nästa som nummer två och så vidare. Vet du redan i vilken ordning du är intresserad underlättar du för dig själv genom att anmäla dig på dem i den ordningen. Du har fram till den 17 oktober på dig att prioritera.

Lägenheterna kommer att publiceras ungefär några timmar efter köstarten.

4. Vi skickar erbjudanden

Den 18 oktober börjar vi skicka ut erbjudanden. Vi börjar med den som ställde sig först i kön, den får ett erbjudande om kontrakt på sitt första val. Vi går sedan vidare i tur och ordning och om du får ett erbjudande är det med så bra prioritering som möjligt utifrån dina val. Det är viktigt att du förstår att du endast kommer få ett erbjudande via den särskilda kön, så prioritera enbart de lägenheter du kan tänka dig att bo i.

Det kan ta några dagar för oss att gå igenom kön, men håll utkik i din inkorg och på Mina sidor.

5. Kontraktsskrivning och köpoäng

När du tackat ja till ditt erbjudande blir nästa steg att skriva kontrakt. Även om du fått din lägenhet via den särskilda kön till Ekedal kommer din köplats i Skövdebostäders ordinarie bostadskö att nollställas när du skriver kontrakt.

Om det finns lägenheter kvar när vi gått igenom den särskilda kön till Ekedal kommer dessa att hyras ut via Skövdebostäders ordinarie bostadskö.

Välkommen under hela köperioden 10-17 oktober

Köperioden är 10-17 oktober och du har chans att få en lägenhet även om du ställer dig i kön mot slutet av perioden, men det blir extra viktigt att du väljer så många lägenheter som möjligt.

Lycka till i jakten på en lägenhet!