Välkommen till Skövdebostäders nya hemsida!

Det är mycket mer än utseendet som har ändrats här på vår nya webbplats. Nu finns många nya och smarta funktioner för såväl våra bostadssökande som våra hyresgäster. Här presenterar vi några exempel på alla nyheter.

Bättre info om områden och hyresobjekt

Redan när du får fram kartorna över våra bostadsområden kan du se hur många hyresobjekt som är utannonserade i respektive område. På områdessidorna finns fler bilder i bildspel, uppdaterade beskrivningar samt en smart faktaruta som sammanfattar vilka lägenhetstyper som finns, ungefärliga kötider och länkar till exempel på planlösningar.
 
Under Sök ledigt hittar du alla hyresobjekt som för närvarande går att anmäla intresse för. Detta innebär att du inte bara kan hyra lägenheter och studentlägenheter via hemsidan utan också förråd och lokaler. Du som är hyresgäst kan dessutom hyra parkering (garage, carport, p-plats). För att kunna anmäla intresse för lediga objekt måste du vara registrerad i vår bostadskö och inloggad på tjänsten Mina sidor.
 
När du tittar närmare på enskilda utannonserade hyresobjekt kommer du att märka att planlösningarna blivit tydligare. En direktlänk till Eniros webbkartor visar dessutom exakt läge för lägenhetens adress.

Mina sidor

Första gången, efter den 9 juni 2010, som du vill logga in på Mina sidor måste du välja att registrera dig. Du använder då ditt personnr och får själv välja en fyrsiffrig PIN-kod som du kommer använda i fortsättningen. Är du kund hos oss får du verifiera detta.

För dig som söker lägenhet finns flera nyheter som vi beskriver nedan.

För dig som bor hos oss finns förbättrad information om dina hyresobjekt och din hyra. Här hittar du till exempel hyresbelopp och OCR-nummer för hyresinbetalning. Du hittar också kontaktuppgifter till din kvartersvärd och en ny funktion för felanmälan via webben där du kan följa statusen på dina ärenden. Du som använder en tvättstuga med Aptus bokningssystem kan numera också boka tvättstugan via Mina sidor. Detta innebär att du kan planera om dina tvättider var du än är där det finns en dator med internetuppkoppling.

Viktiga nyheter om kön

Du som hade en aktiv intresseanmälan hos oss i slutet av maj 2010 kommer givetvis att behålla din ursprungliga kötid. Men eftersom den nya hemsidan innehåller delvis nya och ändrade funktioner måste du också fylla i en ny intresseanmälan under Mina sidor. Denna process är numera förenklad och tar bara några minuter. 

Tidigare pratade vi om ködatum men i fortsättningen använder vi begreppet köpoäng. Varje dag som du stått i kön ger dig en poäng. Om du ställde dig i kön för precis ett år sedan har du alltså fått ihop 365 poäng och så vidare. Antalet köpoäng är avgörande för din placering när du anmäler intresse för utannonserade lägenheter.

Fortfarande kommer du behöva uppdatera din intresseanmälan en gång var tolfte månad för att behålla din plats i kön. Skillnaden är att du nu kommer få en påminnelse om detta i god tid innan det är dags.

Du som tidigare prenumererat på lediga lägenheter som matchar dina önskemål via e-post måste välja denna funktion på nytt när du gör din intresseanmälan. Prenumerationen fungerar enbart om du har fyllt i din e-postadress.

Under Mina sidor kan du enkelt följa status för uthyrningsprocessen på de hyresobjekt du anmält intresse för. Du kan också kommunicera direkt med våra uthyrare samt läsa och svara på erbjudanden. Observera att vi från och med nu alltid kräver ett svar inom utsatt tid på de erbjudanden du fått, även om du tänkt tacka nej. Om svar ej lämnas behåller du visserligen din kötid men riskerar bli avstängd från att anmäla intresse på nya objekt under ett halvår. Läs mer om köreglerna under Att bo hos oss.

Surfa runt och testa!

Vi hoppas att du ska uppskatta vår nya webbplats! Surfa gärna runt och testa de olika funktionerna! Om du har synpunkter eller frågor kan du lämna dem via Kontakta webbansvarig i sidfoten.