Om Ekedal

Utmed Henriksbergsgatans södra del bygger vi tre lamellhus med sammanlagt 150 mindre lägenheter med mycket väl utnyttjade ytor, anpassade för att möta en yngre målgrupps behov av ett prisvärt och centralt boende.

Inflyttning våren 2018

Skövdebostäder bygger tillsammans med Asplunds bygg Ekedal vid kanten av Boulognerskogen. Första inflyttning beräknas till våren 2018 och färdigställande av området i sin helhet till sommaren 2018. Lägenheterna blir tillgängliga för uthyrning oktober 2017. Läs mer om köstarten här!

Små, klimatsmarta och prisvärda lägenheter

Det handlar främst ettor och tvåor som är välplanerade både ur ett boendeperspektiv men också för effektiv produktion som håller nere kostnaderna. Husen ska dessutom ha en så låg energiförbrukning som möjligt med passivhusteknik och solceller på taken.

– Trycket på bostäder för unga är mycket stort. På Ekedal får lägenheterna smarta planlösningar för att pressa kostnaderna och vår ambition är att nå ner till hyresnivåer som ska fungera även för en ensamstående hyresgäst i en etta. Detta i kombination med det centrala läget kommer förhoppningsvis göra området mycket eftertraktat bland stadens unga, säger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder.

Tre lamellhus vid Ekedal

Bild: PE arkitektur


 

Skriv upp dig på vår intresselista!

Är du intresserad av Ekedal? Skriv då upp dig på vår intresselista så får du mer information via E-post när vi vet mer.
Fyll i formuläret!