Student
Studentläge

Hej student!

Hur kan vi hjälpa till?
Söker du bostad?
Vill du logga in?
Ställ dig i kön
Studentguiden

Student

Skövdebostäder har ca 900 studentbostäder för studerande vid Högskolan i Skövde. De flesta är belägna i nära anslutning till campus. Du kan välja mellan korridorboende eller egen lägenhet. Gemensamhetslokaler finns i alla våra studentområden.

Vi tillämpar 10-månadershyra för samtliga studentbostäder. Detta innebär att juni och juli är hyresfria. Vad som ingår i hyran varierar, läs gärna mer om respektive område på områdessidorna så får du veta exakt vad som gäller. Samtliga lägenheter hyrs ut omöblerade.

För att du ska kunna anmäla intresse på en studentlägenhet måste du registrera dig på Mina sidor och skapa en intresseanmälan för studentlägenhet.

Vill du hyra studentlägenhet?

Läs gärna mer om hur studentbostadskön fungerar. Tag kontakt med uthyrningen om du har frågor kring uthyrningen av studentbostäder. 

Du anmäler dig på de lägenheter du är intresserad av här på webben. För att få hyra en studentbostad behöver du vara antagen vid Högskolan i Skövde.

Var ligger studentlägenheten?

Oavsett om du bor i Skövde eller inte kanske du undrar var ligger egentligen den där studentlägenheten? Vi har tagit fram en Bostadsväljare för student för att du ska kunna se var lägenheten ligger innan du söker den. 

Vill du säga upp din studentlägenhet?

Du kan säga upp lägenheten digitalt på Mina sidor. Det går också att säga upp den via en blankett som du lämnar till oss senast den sista dagen i månaden.

Tre unga vuxna sitter runt ett bord med en dator igång. I bakgrunden syns böcker i ett bibliotek. Foto: Astrakan Images AB/Scandinav Tre unga vuxna sitter runt ett bord med en dator igång. I bakgrunden syns böcker i ett bibliotek. Foto: Astrakan Images AB/Scandinav

Aktuellt för studenter

7 Mar, 2024
Vi vill göra saker bättre och därför har vi ett nytt arbetssätt när vi ska använda…
12 Jan, 2024
Med start mitten av januari 2024 ändras reglerna för uthyrning av studentbostad.
11 Oct, 2023
Under hösten ändrar Skövdebostäder rutin för hur en felanmälan tas emot. Tidigare har det…
Hyresgästguiden

Hyresgästguiden är till för att våra hyresgäster enkelt och tillgängligt ska komma åt information, tips och råd kring boendet och livet i våra områden.

Nyproduktion
Studentläge
Skip to content