TV/Bredband/Telefoni

För de flesta lägenheter hos Skövdebostäder fungerar TV, Bredband och Telefoni på samma sätt. Nyproduktion särskiljer sig och områden som Skövdebostäder nyligen övertagit kan också avvika.

Telefoni

De allra flesta av Skövdebostäders lägenheter har traditionella telefonuttag. Då Telia inte längre bygger ut det fasta telefonnätet finns inga telefonuttag i Vadden, Hästhoven och de områden som kommer produceras i framtiden. Istället hänvisar Skövdebostäder till bredbandstelefoni eller mobiltelefoni. Kontakta gärna din kvartersvärd eller bobutiken för ytterligare information om detta.

TV och Radio

Skövdebostäder har tillsvidare avtal med Com Hem som levererar kabel-TV och ett antal radiokanaler (FM-bandet) till din lägenhet. Grundutbudet ingår i din månadshyra till Skövdebostäder och är tills vidare analogt, vilket innebär att du inte behöver någon digitalbox för att se detta. Ett antal fria digitala kanaler finns också tillgängliga, du kan även köpa till extra digitala kanaler direkt från Com Hem, då krävs dock en digitalbox eller TV för digital mottagning av kabelkanaler.

ComHem

Kundtjänst: 0771-55 00 00
Hemsida: www.comhem.se

Skövdebostäder reserverar sig för att Com Hems kontakt­uppgifter kan ändras samt för att analoga sändningar kan ersättas av digitala som kräver digitalmottagare.
Fler möjligheter för TV i din lägenhet

Med en bordsantenn är det möjligt att se marksänd TV från vissa lägenheter, då krävs dock en digitalmottagare.

Om du har ett bredbandsabonnemang är det eventuellt också möjligt att köpa TV-tjänster via detta. Kontakta din bredbandsleverantör för mer information.

Bredband

Det finns flera olika möjligheter att koppla upp dig till Internet i din lägenhet. Ett sådant abonnemang tecknas direkt mellan dig och den leverantör du väljer. Information om uppkopplingshastigheter, priser samt teknik och support m.m. får du från respektive leverantör. Vissa bredbandsleverantörer kan också erbjuda TV.

Bredband via bredbandsuttag

Varje lägenhet har ett bredbandsuttag (s.k. RJ45). Via detta kan du tills vidare abonnera på bredbandsuppkoppling från två leverantörer, Open Universe, som förmedlar bredband från ett antal leverantörer, och TELIA.

Open Universe

Kundtjänst och support: 0770-82 55 55
Hemsida: openuniverse.se

TELIA

Kundtjänst: 020-75 57 66
Hemsida: www.telia.se
Teknisk support: 020-24 02 50

Bredband via koaxialuttag

Varje lägenhet har ett eller flera koaxialuttag (det ”tredje hålet” vid TV-uttaget), via detta kan du tills vidare abonnera på bredbandsuppkoppling från Com Hem.

Com Hem

Kundtjänst: 0771-55 00 00
Hemsida: www.comhem.se

Bredband via telefonuttag - ADSL

Du har också alltid möjlighet att skaffa ett bredbandsabonnemang via telefonuttaget, s.k. ADSL. Här finns en mängd leverantörer på marknaden att välja mellan. (Denna tjänst är inte tillgänglig i Vadden, Hästhoven och de områden som kommer produceras i framtiden eftersom dessa lägenheter inte har telefonuttag, se rubriken ”Telefoni”.)

Skövdebostäder reserverar sig för att ovan nämnda uppgifter om bredbands­leverantörer och kontaktuppgifter kan ändras.

Området Tyr skiljer sig från ovan information.