Tips på sommaraktiviteter

Vi på Skövdebostäder vill tipsa om lite olika aktiviteter som man kan göra om man spenderar lediga sommardagar i Skövde. 

Stadsbondgården Aspö

Bland annat kan man besöka vår mysiga stadsbondgård Aspö. Bara några kilometer från centrum ligger vår lantliga idyll, som står till allas förfogande. På gården finns djur, kolonilotter och lek- och picknickytor. 

Konstvandring

Ett annat tips är att gå en vandring och titta på konsten i våra områden. Du hittar en karta som föreslår hur du kan ta dig runt här på vår webbplats. 

HittaUt

För den som vill komma lite längre ut i naturen är orienteringssatsningen HittaUt ett bra alternativ. Grabbba tag i en fysisk karta som finns på flera ställen i stan eller ladda ner en digital version och börja leta checkpoints. Om du registrerar dig och deltar i Skövdebostäders friskvårdsutmaning kan du vara med och täbvla om flera priser. Information hittar du på https://www.orientering.se/provapaaktiviteter/hittaut/skovde/

Promenader med quiz

Vi vill också tipsa om att det finns appar där du kan kombinera promenad med frågesport. Bland annat finns det en som heter "Active quiz" där du väljer en kategori och sedan en distans du vill gå. Under tiden du promenerar kommer du att få upp olika frågor i mobilen och du får fler ju längre du går. Ett sätt att förena nytta med nöje. 

Skövde streetmuseum

Appen "Skövde Streetmuseum" ger dig möjligheten att på egen hand följa historiska och spännande vandringar i Skövde centrum.
 
Skövde är under ständig utveckling och varje tid sätter sina spår. Bland stadens gator och torg finns hänförande vacker och intressant konst, och kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Dagens Skövde är som ett pussel av byggnader och miljöer från olika tidsskikt. Allt från den röda stugan med rötter från 1700-talet till 1960-talets kulturhus. Varje bit representerar ett steg i stadens ständigt pågående utveckling.
 
Nu kan du uppleva staden och historien genom appen "Skövde Streetmuseum" vars vandringar tar dig med ut på äventyr. Med Skövde Streetmuseum i handen passerar du på din vandring byggnader och konstverk som bär på spår av olika tider och påminner om en svunnen tid som du nu kan återuppleva. En guide som finns tillgänglig för dig dygnet runt oavsett tid, väder och årstid. 
 
Med hjälp av appen tar du dig från den ena historiska byggnaden till den andra och får spännande information i telefonen om vad det är du ser framför dig. 
 

Badsjöar

Mitt inne i centrala Skövde finns Boulognarsjön där man kan ta ett svalkande dopp under varma sommardagar. Det går också att bada i Karstorpssjön som också finns på cykelavstånd från stan.