Kaninungar till salu

Fyra kaninungar äter pellets från ett grönt fat.

13 juni föddes Ture, Otto, Amelia, Algot, Cornelia, Lovelia, Vilgot och Elliot, åtta söta kaniner. Du kan se fyra på bilden här ovan.  När kaninungarna är 8 veckor gamla kommer de att leta nytt hem. Är du deras nya husse eller matte?

Ett djur är ett stort ansvar och inget man kan ledsna på efter ett tag. En kanin kan bli 8–10 år gammal och ska ha tillsyn minst 2 gånger om dagen. Kaniner lever i grupper och därför ska de hållas minst 2 tillsammans. Fundera innan du köper en kanin om du verkligen vill och kan ha ett djur i så många år framöver.

Är ditt barn intresserad av att ha en kanin måste du som vuxen vara medveten om att du bär hela ansvaret för djuret och måste ta vid när ditt barn ledsnar. Vi stävar efter att kaninerna ska hitta hem där de får bo för alltid. Vi har inte möjlighet att ta tillbaka dem.

Lillan är mamman och Silver är pappa till alla 8 ungar.

Ungarna är redo att flytta v. 33 och priset är 300 kr per kanin. Köper du två som ska bo tillsammans kostar de 500 kr för båda.

Viktigt att tänka på

  • du även ska ha råd att köpa bur med tillbehör och foder
  • du ska även ha råd med veterinärkostnader som kastrering och om kaninen skulle bli sjuk

Testa att vara kaninägare innan köp?

Vill ni testa på hur det är att ha kanin innan kan ni höra av er till 0500-47 74 50 (under v.32 0500-50 52 25) och boka in en tid för att hjälpa till med kaninerna på gården.

Är du intresserad hör av dig till martina.ahlner@skovdebostader.se

Har du frågor kan du även ringa till 0500-47 74 50