Norra Aspövägen 2 - ett trygghetsboende

Norra Aspövägen 2, det första huset när man kommer in på området Aspö Eko-logi, är till för dig som fyllt 65 år. Vi kallar det trygghetsbostäder, en vanlig hyreslägenhet men med några extra tillägg.

Illustration av Christina Jonsson, Fingerprint Illustrationer

Trygghetsboende innebär utökad tillgänglighet, att det finns sällskapsutrymmen och att en trygghetsvärd kommer att finnas på plats på bestämda tider för att bland annat ordna aktiviteter för – och tillsammans med – hyresgästerna.

På Norra Aspövägen 2 finns det två typer av lägenheter, 23 stycken tvårummare och 7 stycken trerummare. Lägenheterna på 2 rum och kök är 59,5 kvadratmeter och lägenheterna på 3 rum och kök är 69,5 kvadratmeter stora. Ladda gärna ner en planlösning för den lägenhetstyp du är intresserad av.

Norra Aspövägen 2 är vackert placerat i ett lummigt område med en vacker pergola utanför. Pergolan är byggd av de träd som fått ge upp sin plats för husens skull. Husets fasad är av thermowood, värmebehandlad furu som gör trät tåligt utan en massa kemikalier. Även de blomlådefomade balkongerna är av thermowood.