Drifttekniker

Är du intresserad av energieffektivisering och driftoptimering av värme- och energiåtervinningssystem? Är du serviceinriktad och vill se tydliga resultat av ditt arbete? Då är tjänsten som drifttekniker något för dig.

Om Skövdebostäder

Skövdebostäder är ett kommunägt bostadsföretag med cirka 5100 hyreslägenheter. Vi är cirka 100 anställda i en organisation med stort kundfokus och med landets nöjdaste hyresgäster. Bolaget befinner sig i ett spännande och expansivt skede. Flera nybyggnationer pågår och är på gång.

Skövdebostäder för kontinuerligt in ny teknik i fastigheterna med inriktning på energieffektivitet och god inomhusmiljö, vilket bidrar till ett spännande och utvecklande arbete. Du ingår i teamet på Teknisk förvaltning som består av fastighetsförvaltare, hantverkare och tekniker inom bland annat snickeri, el, VVS samt styr- och reglerteknik.

Arbetsuppgifter

Jobbet är omväxlande då det finns en stor variation av nya och äldre fastigheter. Du arbetar i ett team tillsammans med kollegor, men största delen av arbetet utför du självständigt ute i verksamheten. 

Arbetsuppgifterna består främst av:

  • Daglig tillsyn och skötsel inom system för energimätning, värme, kylning, ventilation och energiåtervinning. Även förebyggande och felavhjälpande underhåll.
  • Service och felanmälningsärenden. Kontakter med kollegor och hyresgäster.
  • Luftflödesmätningar och utredningar av inomhusklimat i lägenheter.
  • Kontakter med leverantörer, hyresgäster och distriktspersonal i samband med samordning av OVK-besiktningar och kanalrensning av ventilationssystem.


Utbildning, erfarenhet och egenskaper

Vi söker dig som i först hand har en driftteknikerutbildning, exempelvis från yrkeshögskola alternativt annan motsvarande utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Det är meriterande om du har erfarenheter inom VVS-tekniska anläggningar och energibesparingsåtgärder samt från styr- och reglerteknik. Det är också meriterande om du har kunskap om injustering av luft- och värmesystem samt OVK-behörighet.

Du trivs med stort eget ansvar och att jobba självständigt. Du är strukturerad, har hög social kompetens och en utvecklad känsla för service och lagarbete.

Det är viktigt att du trivs med att ha kontakt med människor och är en bra problemlösare.
Vi förutsätter att du har körkort.

Vi ger dig möjligheter till kompetensutveckling via intern och extern utbildning. Skövdebostäder har som mål att skapa en jämn könsfördelning i samtliga befattningar.

Varaktighet och kontakt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast möjligt eller efter överenskommelse. Vill du veta mer kontaktar du chef teknisk förvaltning, Tomas Haakon på telefon 0500 47 74 03 eller facklig företrädare Fastighetsanställdas förbund, Stefan Granberg på telefon 0500-47 74 81.

Ansökan

Sök tjänsten som drifttekniker här.
Vi vill ha din ansökan senast den 25 juni. Urval kan komma att göras under ansökningstiden.

Vi undanber oss kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av annonser i samband med denna rekrytering.