Kurorten (studentboende)

På Kurorten bygger vi ett nytt hus med moderna och yteffektiva studentlägenheter. Det centrumnära läget med kort avstånd till Högskolan i Skövde är perfekt för dig som är student.  

Redan idag har vi fyra populära hus med studentlägenheter på Kurorten och den nya byggnaden kommer att byggas bredvid Kurortsvägen 2. Planerad inflyttning är till höstterminen 2021.
 

Huset har en ljus fasad och cykelförråd vid gavlarna. På sidan mot Boulognerskogen finns en gemensam terrass. 
Fotomontage: Studio Ekberg

Nära till allt

Kurorten ligger 500 meter från campus på Högskolan i Skövde. Stadskärnan med matbutik, shopping, nöjen, badhus och flera gym ligger också alldeles intill. Dessutom har du inte långt till Resecentrum, som är knytpunkten för all buss- och tågtrafik. Som hyresgäst kan du alltså gå, cykla eller åka kollektivt i stort sett överallt och behovet av egen bil är minimalt. Kurorten ligger precis vid lummiga stadsparken Boulognerskogen. Utöver trevliga grönytor ligger kårhuset och en liten badsjö här. Kort sagt – Kurorten har det perfekta läget för dig som är student i Skövde. 
 

Genomtänkta planlösningar

Det nya huset består av 132 mindre lägenheter. Det blir framförallt välplanerade och yteffektiva ettor. Som hyresgäst får du eget kök med bland annat ugn och kombinerad kyl och frys. Ettorna har helkaklat badrum och sovalkov. Huset innehåller också några tvåor på 44,5 kvadratmeter. Lägenheterna får fin utsikt – bland annat över stadskärnan och berget Billingen eller över grönytorna i Boulognerskogen. Det finns trappor och två hissar i huset.
 

Cykelförråd och solceller

Eftersom det mesta ligger på trampavstånd har vi satsat på god cykelförvaring med cykelförråd på husets båda gavlar. Som hyresgäst får du ett eget lägenhetsförråd och tillgång till tvättstuga. Huset har en gemensam terrass ut mot Boulognerskogen.
 
Den nya byggnaden på Kurorten är väl uttänkt ur ett miljöperspektiv eftersom den använder lite energi och har solceller på taket.
 

Behov av studentbostäder

Skövdebostäder äger och förvaltar cirka 860 studentlägenheter och 2018 byggde vi området Ekedal för ungdomar. Trots detta behövs fler studentlägenheter. Vi bygger det nya huset på Kurorten för att möta efterfrågan och satsa på Skövdes studenter. 
 

Snabbfakta: Det nya huset på Kurorten

  • 132 lägenheter.
  • 114 ettor med eget kök och 18 tvåor.
  • Ettorna är på 30,5 kvadratmeter och tvåorna på 44,5 kvadratmeter
  • Huset byggs i suterräng med två entréer, en mot centrum och en mot Boulognerskogen. Det är tolv våningar högt (tio från Kurortsvägen och tolv från parken).
  • Planerad byggstart under hösten 2019.
  • Planerad inflyttning till höstterminen 2021.
  • Det kommer att finnas cykelparkering, förrådsutrymmen, gemensam terrass och huset har solceller på taket
  • Huset byggs av Skövdebostäder och totalentreprenör Skeppsviken Bygg AB.

Se huset i Augmented reality

Ladda hem och starta appen ARNybyggnation. Scanna QR-koden och följ sedan instruktionerna.

 

 

 
Är du intresserad av Kurorten?
Vi kommer att uppdatera webbsidan med mer information när uthyrningen av huset närmar sig. Om du är intresserad av att bo på Kurorten rekommenderar vi att du registrerar dig i studentbostadskön. Vi kommer att skicka ut mer information till den längre fram.
 
Följ gärna Skövdebostäders konton i sociala medier för att få uppdateringar om bygget och uthyrningen. Vi finns bland annat på Facebook och Instagram.