Digital TV ersätter analog kabel-TV

Från och med 31 januari 2019 ersätter vi analog kabel-tv med digital tv. Alla våra hyresgäster får ett fiberuttag i sin lägenhet och ett grundutbud av tv-kanaler kommer fortsätta att ingå i hyran.

Så här beställer du din nya digitalbox 

Det här är en instruktionsfilm om hur du beställer din kostnadsfria digitalbox med det så kallade Must carry-utbudet. Det vill säga de sex kanaler som du får kostnadsfritt inkluderat i hyran. Observera att om du beställer tv eller har fler tjänster via fiber kommer det per automatik skickas ut en mediaomvandlare. Detta innebär att du kommer att få två paket från olika leverantörer att hämta ut hos ditt ombud. 

Om du väljer Must carry-tjänsten kan du inte kombinera denna med ytterligare någon digitalbox eller något annat tv-paket. Det vill säga att lösningen kan bara användas på en tv-apparat. Det finns dock alternativa lösningar till tv nummer två som inte påverkar fibern som du kan läsa om på Kundo. Betalar du redan idag för ett tv-abonnemang så behöver du inte beställa "Must carry-boxen" för att fortsätta kunna se på tv. 

Vi reserverar oss för eventuella förändringar som Open universe gör på sin webbplats.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar som Open universe gör på sin webbplats.

Från beställning till att titta på tv

Här har vi satt ihop en pdf med instruktioner för hur du kommer igång med den nya fiberlösningen för tv och eventuellt bredband. Denna har lämnats ut i brevlådan till alla hyresgäster. 

Instruktioner tv

Information som lämnats till hyresgästerna

I mitten på juni fick alla våra hyresgäster som bor i en fastighet där det analoga kabelnätet stängs ner skriftlig information om förändringen och vad de behöver göra för att kunna fortsätta titta på tv. 

Informationsblad om tv via fiber

Så här använder du ditt datauttag i lägenheten

I din lägenhet har du två eller tre datauttag. Ditt huvuduttag är det uttaget som är märkt med IN. Porten IN är den port som du får den
inkommande fibersignalen till. Vill du koppla vidare signalen till uttag 1 eller 2 (om du har två övriga uttag) ska du använda den korta medföljande patchkabeln och koppla den mellan porten IN och önskat uttag, 1 eller 2. För att komma åt uttagen behöver du först plocka bort locket som sitter över.

Instruktion - Så använder du ditt datauttag

För dig som har fler tjänster än tv

Har du fler än en tjänst via fiber, till exempel både en bredbandstjänst och en tv-tjänst? Då kommer det per automatik att skickas ut en mediaomvandlare (CPE) till dig. Den möjliggör att dela upp tjänsterna och därmed också var du vill använda de olika tjänsterna i lägenheten.
Exempelvis kan du använda bredbandstjänsten vid ditt huvuduttag och sedan skicka vidare tv-tjänsten till uttaget i vardagsrummet.

Kopplingsinstruktion för medieomvandlaren

Fler frågor och svar i vårt Kundforum

Vi vet att det finns många frågor kring övergången från analogt nät till fiber. I vårt Kundforum finns det samlat många frågor och svar om detta. Du kan också själv ställa diun specifika fråga så svarar vi senast inom tre dagar.

Frågor och svar om tv-förändringarna.