Förvaltare

Vill du jobba som förvaltare och vara med och utveckla vår tekniska förvaltning?

Skövdebostäder befinner sig i en spännande och expansiv period med nya byggprojekt och utvecklingssatsningar inom flera områden. Ett varierande fastighetsbestånd med ett ökande antal tekniska installationer och funktioner innebär att vi behöver förstärka vår tekniska förvaltning för att ytterligare leverera hög kvalitet, goda boendemiljöer och ett väl underhållet fastighetsbestånd.

Förutom sedvanliga förvaltaruppgifter kommer du att ha ett särskilt fokus på digitala stödsystem för teknisk förvaltning kopplat till struktur, drift och underhåll.  Som ett led i utvecklingen av vår underhållsprocess fokuserar vi den närmaste tiden bland annat på att förnya våra it-system för underhållsplanering. Tillsammans med förvaltningen och vår övriga it-kompetens kvalitetssäkrar och hanterar du system för underhållsplanering, ronderingar och passering.  
 
Avdelningen teknisk förvaltning utgör en viktig del av bolagets välrenommerade serviceorganisation, där kvalitet och service är centrala begrepp. Teknisk förvaltning ingår i förvaltningsorganisationen som en stödfunktion och en enhet med specialistkompetens. Enheten handhar myndighets- och underhållsbesiktningar samt planerar och genomför diverse underhållsåtgärder och projekt. Inom teknisk förvaltning ingår även teknisk service, löpande drift av försörjningssystem, energieffektiviseringar och uppföljningsstatistik. Större ombyggnader och omfattande projekt genomförs oftast i samarbete med vår byggavdelning.
 

Arbetsuppgifter

 • Initiera, utreda och skapa beslutsunderlag samt planera och genomföra underhållsaktiviteter och projekt.
 • Följa upp och analysera underhållsarbeten. 
 • Vara ett stöd till övrig personal inom förvaltningen.
 • Hantera löpande myndighetskrav inom drift- och underhåll tillsammans med övriga förvaltare.
 • Informera och vara en del i kunddialogen med våra hyresgäster.
 • Hantera löpande kontakter med leverantörer, myndigheter, entreprenörer och andra externa aktörer.
 • Följa upp service- och ramavtal samt genomförda arbeten.
 • Vara kontaktperson och systemadministratör inom it för exempelvis moduler inom fastighetssystem, underhållsplanering och rondering.
 • Delaktig i upphandlingsprocessen.
 • Fakturahantering.
 • Upprätta instruktioner, skrivelser och dokumentation. 

Utbildning, erfarenheter och personliga egenskaper

Förvaltarrollen är en central stödfunktion i en kundfokuserad verksamhet där mycket kontakter och kommunikation sker både internt och externt. Servicekänsla, social kompetens, flexibilitet och en förmåga att vara lösningsorienterad är grundförutsättningar.
 
Du har en stark administrativ förmåga och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.
Ett genuint intresse för digital utveckling och teknik- och underhållsfrågor är ett måste i tjänsten. Du gillar struktur, är bra på att planera och organisera i en omväxlande, prestigelös miljö där vi hjälper och stödjer varandra.  
 
Din tekniska förvaltarkompetens innefattar minst grundläggande kunskaper inom de olika områdena inom teknisk förvaltning. Vi söker dig som har en utbildning från högskola eller universitet eller på annat sätt förvärvat kunskaper som kan bedömas likvärdiga. Meriterande är fördjupade kunskaper inom it- system liksom erfarenhet och kunskaper inom entreprenadjuridik och projektledning.
 
B-körkort är ett krav.
 
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
 

Varaktighet och kontakt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast möjligt. Lön enligt överenskommelse. Tjänsten regleras enligt Fastighos kollektivavtal, K-avtalet. 
 
Vill du veta mer kontaktar du Tobias Nilsson, chef teknisk förvaltning, på 0500-47 74 03 eller Thomas Olsson, förvaltningschef, på 0500-47 74 15. Facklig företrädare är Mattias Eriksson, 0500-47 74 07.

 

Ansökan

 
Vi vill ha din ansökan senast 1 december 2019. Urval kan komma att göras under ansökningstiden.
Vi undanber oss kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser i samband med denna rekrytering.

 

Om Skövdebostäder

Skövdebostäder är Skövdes största bostadsföretag med cirka 5000 bostäder av alla tänkbara slag och storlekar, från centrala smålägenheter i 1800-talshus till naturnära boende i moderna fristående villor. Bolaget har drygt 100 anställda i en kundnära organisation och arbetar aktivt med frågor kring miljö, kvalitet och kundservice.