Lägenheterna

På Ekedal blir det totalt 150 mindre lägenheter fördelade på tre hus.

Lägenheterna har visserligen bland de lägsta hyrorna för nyproduktion i Sverige, men kvaliteten i är fortfarande god. Badrummet har kakel och klinkers, rummen är ljusa med snygga laminatgolv och du har dessutom en egen balkong eller uteplats.

Det finns gemensam tvättstuga och diskmaskin finns som tillval i tvåor, treor och fyror.

Storlekar och hyror

Antal rum

Storlek Månadshyra Antal Adress
1 rok 34 kvm 4 200 kronor 72 Brunnsgatan 3, 5 och 7
2 rok 56 kvm 5 950 kronor 51 Brunnsgatan 3, 5 och 7
2 rok 56,5 kvm 6 000 kronor 3 Brunnsgatan 3, 5 och 7
2 rok 57,5 kvm  6 050 kronor 6 Brunnsgatan 3, 5 och 7
2 rok 58,0 kvm 6 100 kronor 3 Brunnsgatan 3, 5 och 7
3 rok 69,5 kvm  7 050 kronor 6 Brunnsgatan 3, 5 och 7
3 rok 71,0 kvm  7 150 kronor Brunnsgatan 3, 5 och 7
4 rok 78,5 kvm  7 900 kronor 3 Brunnsgatan 3, 5 och 7

 

Utöver grundhyran, som inkluderar värme, tillkommer kostnader för vattenförbrukning, hushållsel, eventuell p-plats och eventuella val av standardhöjande utrustning.

Välkommen till vardagsrummet i en etta! Detta är en datorgenererad bild på hur en lägenhet kan se ut. Interiörerna saknar vissa utrustningsdetaljer som finns i verkligeheten och lägenheterna hyrs ut omöblerade. 

Mer bildmaterial för Ekedal

 

P-platser

Ekedal har ett centralt läge med cykelavstånd till mycket och goda möjligheter till att parkera cykeln. Resecentrum ligger dessutom nästan precis bredvid. Därför ber vi dig tänka till en extra gång om du verkligen behöver en egen bil. För dig som ändå har behovet finns det 70 stycken P-platser och hyran är 150 kr/månad.

Tillgängliga förråd

Alla förråd ligger högst upp i husen och är tillgängliga via hiss.

Färdigställande av området

Då lägenheterna byggs i olika etapper kommer byggnads- och markarbeten fortlöpande att pågå i området i olika grad. I viss mån kan det även pågå efter sista inflyttning 1 juni 2018.

Standard, utrustning och egna val

Det mesta av lägenheternas utrustning är förutbestämda. Ska du hyra två rum och kök eller större kan du välja diskmaskin som standardhöjande utrustning.

Väggar och golv

Alla väggar målas vita. Duschrum och toaletter är helkaklade med en matt vit platta, 20x20 och på golvet ligger en grå klinkerplatta, 10x10. I övriga rum ligger ett eklaminatgolv.


Diskmaskin

Diskmaskin går att få som standardhöjande utrustning i köket (gäller två rum och kök eller större) mot en högre månadshyra,
93 kr/månad.

Egen diskmaskin

Om önskemål finns om att installera egen diskmaskin (ej bänkdiskmaskin) ska detta anmälas redan när övriga val lämnas in så att underskåp inte monteras i köket. Montering av diskmaskin måste utföras av Skövdebostäders personal mot en kostnad av för närvarande ca 470 kr/timme inklusive moms. Denna utförs efter inflyttning och efter överenskommelse direkt med kvartersvärd.


Debitering för vatten

Förbrukningen och uppvärmning av varm- respektive kallvatten debiteras utöver angiven hyra på Ekedal . Vattenavläsningen sker automatiskt av Skövdebostäder och debiteras med ett par månaders fördröjning på hyresavin. Det som förbrukas under exempelvis juni debiteras på hyresavin för augusti som delas ut i mitten av juli. Kostnaden är f.n. 41,10 kr per m3 för varmvatten och 11,55 kr per m3 för kallvatten. Skövdebostäder reserverar sig för att beloppen med tiden kan komma att ändras.

Internet, tv och telefoni

Kommunikationsoperatör för telefoni/bredband/tv är Open Universe som har flera tjänsteleverantörer att välja mellan. Grundutbudet för TV som ingår i hyran levereras via Open Universe. På https://skovde.openuniverse.se/skovdestadsnat/ hittar du vilka leverantörer du kan välja mellan och deras erbjudanden.