Lägenheterna på Frostaliden

På Frostaliden blir det 189 lägenheter fördelade på sex punkthus i åtta våningar. Lägenheterna är tvåor, treor, fyror och femmor. 

Lägenhetsfördelning

Frostaliden består alltså av sex punkthus i åtta våningar med en nionde våning med förråd och del av etagelägenhet. Varje etapp består av två huskroppar och 63 lägenheter.  

I den ena huskroppen för varje etapp hittar du en trea, en fyra och en femma i markplan. I femman har du två uteplatser på 13 kvadratmeter. Den ena ligger åt öster och den andra åt väster, vilket innebär solmöjligheter hela dagen. Trean och fyran har varsin uteplats på 13 kvadratmeter. På våning två till sju finns istället för en femma en två och en trea, båda med balkonger på cirka 13 kvadratmeter. Högst upp på våning åtta finns en tvåa, en fyra och två femmor i etage. Etagevåningen innebär att du har kök och vardagsrum samt två sovrum på våning åtta och sedan finns ett allrum och ett sovrum på våning nio. Där finns också lägenhetens förråd på cirka 7 kvadrat och en extra ingång. Lägenheten har balkong på båda våningarna.

I den andra huskroppen, som är något mindre, hittar du fyra tvåor i markplan. Alla med en uteplats på cirka 13 kvadratmeter. På våning två till sju finns sedan två treor och två tvåor på respektive plan. Också högst upp i detta hus finns två femmor i etage. Totalt kommer det att finnas 12 etagelägenheter i området. 

Följ med in i lägenheterna

 

Planlösning etagelägenhet

Här ser du planlösningen för en etagelägenhet. De tolv etagelägenheterna har samma upplägg men skiljer sig något i storlek. Detta är den största på 121 kvadratmeter. Den minsta kommer att vara 113,5 kvadratmeter. 

 

 

Samma fördelning av lägenheter gäller för de två kommande etapperna. 

Standard, utrustning och egna val

Det mesta av lägenheternas utrustning är förutbestämda.

Kök

I lägenheterna installeras Vedumkök. Alla lägenheter har diskmaskin samt induktionshäll och inbyggd ugn med varmluft från Electrolux. 

Duschrum

Sanitetsporslin, handdukstork med elpatron och dusch med glasväggar samt energisnål tvättmaskin och torktumlare ingår i lägenhetens standardutrustning. Där finns finns två överskåp och en bänkskiva över tvättutrustningen.

Balkong

Det kommer inte att vara möjligt att välja till inglasad balkong. Däremot har de lägenheter i hus 15 med balkonger och uteplatser mot Vadsbovägen finns inglasning från början för att klara kraven på bullernivåer inomhus.

Väggar och golv

Väggarna i hallen målas vita. Duschrum och toaletter är helkaklade och med klinkersgolv. Kulör på väggarna är redan valt och även skåpshandtag. För att se vilken färg och handtag det ä rfinns det att se i vår Bobutik.

Ny standard för lamputtag i tak

Den 1 april 2019 träder en ny standard för lamputtag i kraft i Europa. SS-EN 61995 1 och 2 börjar då gälla för bostäder. Vi har därför valt att installera detta från start i alla hus. Detta innebär att du måste byta stickpropp på dina gamla lampor för att kunna sätta upp dem i lägenheten.

Tillgängliga förråd

Lägenhetsförråden ligger högst upp i husen och är tillgängliga via hiss eller i en separat byggnad utanför. Förråden är mellan 2 till 4 kvadratmeter. Ju större lägenhet desto större förråd.

Debitering för vatten

Förbrukningen och uppvärmning av varm- respektive kallvatten debiteras utöver angiven hyra på Frostaliden. Vattenavläsningen sker automatiskt av Skövdebostäder och debiteras med ett par månaders fördröjning på hyresavin. Det som förbrukas under exempelvis juni debiteras på hyresavin för augusti som delas ut i mitten av juli. Kostnaden är för närvarande 41,10 kr per m3 för varmvatten och 11,55 kr per m3 för kallvatten. Skövdebostäder reserverar sig för att beloppen med tiden kan komma att ändras.

Internet, tv och telefoni

Kommunikationsoperatör för telefoni/bredband/tv är Open Universe som har flera tjänsteleverantörer att välja mellan. Grundutbudet för TV som ingår i hyran levereras via Open Universe. På https://skovde.openuniverse.se/skovdestadsnat/ hittar du vilka leverantörer du kan välja mellan och deras erbjudanden.

Antal lägenheter

  • 2 rok: 58 – 64,5 m2 (75 st)
  • 3 rok: 72 m2 (75 st)
  • 4 rok: 87,5 m2 (24 st)
  • 5 rok: 110,5 – 120,5 m2 (15 st)

Fler planlösningar

Ladda gärna ner vår pdf där alla planlösningar finns samlade. Vi har också en sida där hyrorna för respektive lägenhet presenteras.

Normalplan i en av hustyperna med exempel på 3 rok på 72 kvm, 4 rok på 87,5 kvm samt 2 rok på 58 kvm. Observera att detta är exempel som kan komma att förändras  under projektets gång.