Inköpscontroller

Nu söker vi en inköpscontroller till vår ekonomiavdelning på Skövdebostäder. Du ska ha en god affärsförståelse och ett genuint intresse för upphandlingar och inköpsfrågor. Skövdebostäder är ett allmännyttigt bolag som omfattas av Lagen om offentlig upphandling (LOU) och är ansluten till inköpscentralen Husbyggnadsvaror (HBV).

Arbetsuppgifter

Som inköpscontroller består dina arbetsuppgifter av att:

  • operativt och strategiskt samordna företagets inköpsarbete.
  • ta fram kravspecifikation och underlag i samarbete med övriga avdelningar inför upphandlingar eller anbudsförfrågningar.
  • begära in, granska och utvärdera anbud och offerter.
  • arbeta strategiskt såväl som taktiskt med uppföljning av avtal.
  • kontinuerligt följa upp inköp och statistik.
  • ansvara för och utveckla företagets inköpsprocess och rutiner.
  • driva proaktivt förbättringsarbete inom områden där avvikelser eller förbättringspotentialer har identifierats
  • stödja verksamheten med inköpsanalyser samt rådgivning.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom inköp eller ekonomi från högskola, universitet eller yrkeshögskola. Du har goda kunskaper om inköpsprocesser, ekonomistyrning och avtalsrätt samt en god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du har även goda kunskaper inom it-området och intresse för it-system och dess samband. Du är utvecklingsinriktad och kan driva frågor både självständigt och i samarbete med andra. Du har ett gott omdöme och god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du får gärna ha erfarenheter från upphandlingar inom offentlig verksamhet och ha juridisk kompetens inom LOU och entreprenadjuridik.

Varaktighet och kontakt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer kontaktar du ekonomichef Dennis Grönqvist på telefon 0500-47 74 13. Facklig företrädare för Vision Mattias Eriksson nås på telefon 0500-47 74 07.

Ansökan

Sök jobbet som inköpscontroller här.

Vi vill ha din ansökan senast den 8 juni. Urval kan komma att göras löpande under ansökningstiden.

Om Skövdebostäder

Skövdebostäder är Skövdes största bostadsföretag med cirka 5000 bostäder av alla tänkbara slag och storlekar, från centrala smålägenheter i 1800-talshus till naturnära boende i moderna fristående villor. Bolaget har cirka 100 anställda i en kundnära organisation och arbetar aktivt med frågor kring miljö, kvalitet, kundservice och inte minst boinflytande. Bolaget befinner sig i ett spännande och expansivt skede.