Uthyrningen av Frostaliden

Inflyttning på Frostaliden sker i tre etapper under 2019 och 2020. Uthyrningsstarten för de första 63 lägenheterna har genomförts och nästa uthyrningsstart sker 2 april 2019 klockan 10. Då publiceras de övriga 126 lägenheterna på Frostaliden tillsammans med 44 lägenheter på Grubbagården, Havstena.  

170 lägenheter på en gång

Det innebär att 170 lägenheter kommer att publiceras på vår webbplats på en gång och vara möjliga för dig att anmäla ditt intresse på. Ett rekord! Det här ger fler möjlighet att få en lägenhet. Vanliga bostadskön gäller Vi tillämpar vår ordinarie kö och därför behöver du inte stressa med att vara först till kvarn. Det är den med flest köpoäng som kommer att erbjudas kontrakt på lägenheten. Vår erfarenhet visar dock att det finns möjligheter för dig med lägre köpoäng att få kontrakt vid den här typen av uthyrningsstarter. Lägenheterna finns publicerade på webbplatsen i åtta dagar. Står du fortfarande inte i vår bostadskö är det hög tid att börja samla poäng!

Prioritera mellan de olika områdena och husen

Du kommer att kunna prioritera mellan både Frostalidens lägenheter och lägenheterna på Grubbagården. Som mest kommer du att kunna anmäla intresse på 30 olika lägenheter. Det vill säga om du till exempel i första hand vill bo högst upp på Frostaliden och i andra hand på plan fyra på Grubbagården så kan du genom prioriteringen visa det. Viktigt att tänka på vid prioritering är att du under en sådan här etapputhyrning endast kan få ett kontraktserbjudande. Tackar du nej till ett erbjudande får du vänta och se om några lägenheter kommer ut till ordinarie uthyrning när systemet behandlat alla prioriteringar. Det gäller därför att välja den lägenhet du allra helst vill ha i första hand, andra hand o.s.v.

Inflyttningsdatum

Alla lägenheter på Frostaliden och Grubbagården, som är det nya huset på Havstena, hyrs alltså ut under samma uthyrningsetapp. Dock skiljer sig inflyttningsdatumen åt. Följande inflyttningsdatum för de olika husen gäller:

  • Frostaliden 11 och 9, 1 december 2019
  • Grubbagården, 1 januari 2020
  • Frostaliden 7 och 5, 1 maj 2020

Välj lägenheter i lugn och ro

När lägenheterna är publicerade har du fram till och med 9 april oktober på dig att välja vilka lägenheter du vill anmäla intresse på och hur du vill prioritera dem. Du hittar lägenheterna under "Sök ledigt" från ungefär 10.00 den 2 april.

Prioritera dina val senast 9 april. Du hittar de lägenheter du anmält dig på under "Anmält intresse" i inloggat läge på "Mina sidor". Surfar du på en mobiltelefon hittar du menyn under de tre strecken som ser ut ungefär som en hamburgare.

Den lägenhet du allra helst vill ha sätter du som nummer ett, nästa som nummer två och så vidare. Vet du redan i vilken ordning du är intresserad av lägenheterna underlättar du för dig själv genom att anmäla dig på dem i den ordningen. Anmäl dig på de lägenheter du är intresserad av (max 30 stycken) men tänk på att välja de lägenheter du faktiskt vill bo i - om du får ett erbjudande innebär det att du får skriva kontrakt. Du får bara ett erbjudande i den här uthyrningomgången!

Nyhetsbrev

För att få veta vad som händer i projektet och när lägenheterna blir tillgängliga för uthyrning kan du skriva upp dig på vår intresselista och få e-post när det sker något nytt i projektet. Observera att detta inte är detsamma som en kölista för lägenheterna. Du anmäler dig till intresselistan via denna länk.