Chef teknisk förvaltning

Skövdebostäder befinner sig i en expansiv och spännande fas där flera nybyggnationer pågår och är på gång. Bolaget för kontinuerligt in ny teknik i fastigheterna med fokus på energi och god miljö. Vi söker nu en chef till gruppen teknisk förvaltning som består av fastighetsförvaltare, energi- och miljöingenjör, hantverkare och tekniker huvudsakligen inom snickeri, el, VVS samt styr- och reglerteknik.

Arbetsuppgifter

Teknisk förvaltning utgör en del av förvaltningen och bolagets välrenommerade serviceorganisation, där kvalitet och snabb service till kund är centrala begrepp. Teknisk förvaltning ingår som en enhet inom bolagets förvaltningsorganisation där man utgör en specialistkompetens och stödfunktion till övriga förvaltningen.  Enheten har hand om teknisk service, löpande drift, energioptimering och uppföljningsstatistik i befintliga fastigheter. En annan viktig del av verksamheten är underhållsbesiktningar, planering och genomförande av diverse underhållsåtgärder och projekt. Underhållsplaneringen genomförs i nära samarbete med distriktsledningen. Större ombyggnader och projekt genomförs oftast under ledning av vår byggavdelning.

Som chef för teknisk förvaltning leder du främst personalen och ansvarar för enhetens löpande driftverksamhet och service men också teknikutveckling. Tjänsten innebär kvalitetssäkring av löpande drift, fastighetsstyrning och reparationsarbeten samt underhåll i bolagets fastigheter. Enhetens medarbetare driver ett antal åtgärder och projekt inom drift, underhåll och installationer från förstudier till upphandling. Teknisk förvaltning svarar även för upphandling och samverkan med ett antal ramavtalsentreprenörer.

Du rapporterar till Förvaltningschefen. Med utgångspunkt från affärsplan och övriga styrdokument arbetar du nära Skövdebostäders övriga avdelningar samt med anlitade externa entreprenörer. Du medverkar aktivt i arbetet med att bryta ned och göra verklighet av bolagets övergripande mål och handlingsplaner.

Utbildning, erfarenhet och egenskaper

Du är en person som brinner för att leda personal i en serviceorganisation. Du har en god erfarenhet och kompetens som ledare troligen med personalansvar sedan tidigare. Du är som ledare tydlig och kan organisera, motivera, stödja och skapa engagemang hos din personal. Förmåga att kommunicera både internt och externt i tal och skrift är andra viktiga kompetenser liksom en service-och affärsmässig förmåga.

Du har ett genuint intresse för teknik och teknikutveckling samt gillar utmaningar. Du har en bred fastighetsteknisk kompetens med utbildning från högskola eller universitet alternativt förvärvade kunskaper som kan bedömas likvärdiga. Vi ser gärna att du har djupare kunskaper inom fastighetsdrift av värme, ventilation, styr- och reglerteknik då löpande fokus ligger på energioptimeringar och inomhusmiljö. Du har en administrativ förmåga samt god förståelse för praktiska lösningar.

Du är strukturerad, bra på att planera och prioritera i en omväxlande, prestigelös miljö där vi hjälper och stödjer varandra.  Du är nyfiken och har förmågan att skapa bra relationer och nätverk med kollegor och externa parter.

Varaktighet och kontakt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller efter överenskommelse. Vill du veta mer kontaktar du förvaltningschef Thomas Olsson 0500-47 74 15 (i tjänst 18/6-20/6 samt 24/7-13/8) eller vd Dan Sandén 0500-47 74 12 (21/6-6/7).

Ansökan

Sök tjänsten som Chef för teknisk förvaltning här.

Vi vill ha din ansökan senast 13 augusti. Urval kan komma att göras under ansökningstiden.

Vi undanber oss kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av annonser i samband med denna rekrytering.

Om Skövdebostäder

AB Skövdebostäder är Skövdes största bostadsföretag med cirka 5100 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar, från centrala smålägenheter i 1800-tals hus till naturnära boende i fristående villor. I beståndet återfinns även ett mindre antal lokaler. Vi är cirka 100 anställda i en organisation med stort kundfokus och med landets nöjdaste hyresgäster.  Bolaget arbetar också aktivt med frågor kring miljö, kvalitet och boinflytande.