Våra studentområden

Karta
 

Gamla skolan - student

Gamla skolans studentboende finns i ett nyrenoverat sekelskifteshus med 17 studentlägenheter. Högt i tak, stora fönster och massor av charm.
Områdesbild
Stäng

Kurorten med Skrapan

Kurorten består av tre tiovåningshus och ett 16-våningshus kallat Skrapan. Det är vårt nyaste studentområde och ligger perfekt mellan campus, kårhus och resecentrum. Vi bygger också ett nytt tolvvåningshus på Kurorten med planerad inflyttning till höstterminen 2021.
Områdesbild
Stäng

Plutonen

Plutonen är beläget i nära anslutning till Högskolan, med korridorboende och enskilda enrums, tvårums- och trerumslägenheter. Cykelförråd finns i anslutning till husen. Parkeringar hyrs ut separat.
Områdesbild
Stäng

Fältskären

Fältskären är ett före detta militärsjukhus och är ett av våra populäraste studentboenden med 39 lägenheter i olika storlekar de flesta med högt i tak och en rejäl dos charm.
Områdesbild
Stäng

Bataljonen

Bataljonen ligger i direkt anslutning till Högskolan. Här inrymmer husen separata enrums- och trerumslägenheter. På den mysiga utegården finns det en grillplats, och en del av lägenheterna har balkong.
Områdesbild
Stäng

Regementet

Regementet är ett ombyggt militärlogement och ligger lugnt i utkanten av campus och inrymmer 30 st enrummare med badrum och kokvrå eller kök.
Områdesbild
Stäng
Karta

Skövdebostäders cirka 860 studentlägenheter är uppdelade på sex olika områden. Alla ligger centralt och de flesta ligger i direkt anslutning till campus. Lägenheterna hyrs ut endast till studenter antagna på Högskolan i Skövde.

På kartan ser du respektive områdes placering och siffran i den lilla gula cirkeln visar hur många lägenheter som finns lediga just nu.