Våra studentområden

Karta
 

Gamla skolan - student

Gamla skolans studentboende finns i ett nyrenoverat sekelskifteshus med 17 studentlägenheter. Högt i tak, stora fönster och massor av charm.
Områdesbild
 
Stäng
 

Kurorten med Skrapan

Kurorten består av tre tiovåningshus och ett 16-våningshus kallat Skrapan. Det är vårt nyaste studentområde och ligger perfekt mellan campus, kårhus och resecentrum. Mellan hösten 2019 och sommaren 2021 bygger vi också ett nytt tolvvåningshus på Kurorten.
Områdesbild
 
Stäng
 

Plutonen

Plutonen är beläget i nära anslutning till Högskolan, med korridorboende och enskilda enrums, tvårums- och trerumslägenheter. Cykelförråd finns i anslutning till husen. Parkeringar hyrs ut separat.
Områdesbild
 
Stäng
 

Fältskären

Fältskären är ett före detta militärsjukhus och är ett av våra populäraste studentboenden med 39 lägenheter i olika storlekar de flesta med högt i tak och en rejäl dos charm.
Områdesbild
 
Stäng
 

Bataljonen

Bataljonen ligger i direkt anslutning till Högskolan. Här inrymmer husen separata enrums- och trerumslägenheter. På den mysiga utegården finns det en grillplats, och en del av lägenheterna har balkong.
Områdesbild
 
Stäng
 

Regementet

Regementet är ett ombyggt militärlogement och ligger lugnt i utkanten av campus och inrymmer 30 st enrummare med badrum och kokvrå eller kök.
Områdesbild
 
Stäng
 
Karta
 

Skövdebostäders cirka 860 studentlägenheter är uppdelade på sex olika områden. Alla ligger centralt och de flesta ligger i direkt anslutning till campus. Lägenheterna hyrs ut endast till studenter antagna på Högskolan i Skövde.

På kartan ser du respektive områdes placering och siffran i den lilla gula cirkeln visar hur många lägenheter som finns lediga just nu.