Våra bostadsområden

Karta
 

Gamla Skolan

Närmare centrum än så här är svårt att komma, men det är inte bara läget som är förstklassigt. Lägenheterna i Gamla Skolan har mycket hög standard.
Områdesbild
 
Stäng
 

Snickaren

Snickaren är ett populärt område mitt i centrala Skövde med en lummig innergård.
Områdesbild
 
Stäng
 

Skade

Skade är ett lugnt och ombonat kvarter som består av dels lägenheter från 1980-talet, dels moderna lägenheter och ett charmigt hus från 1800-talet som är producerade/renoverade 2004.
Områdesbild
 
Stäng
 

Jupiter

Jupiter är ett centralt beläget kvarter. Husen är från flera olika epoker, från 1880-tal till 1980-tal. Det är ett unikt område med många charmiga detaljer, inte minst lägenheterna.
Områdesbild
 
Stäng
 

Trängen

Charmiga och påkostade Trängenområdet bjuder på moderna, välutrustade lägenheter med öppna planlösningar i en varierad bebyggelse, granne med högskolan och med bekvämt gångavstånd till centrum. Det är ett mycket barnvänligt område.
Områdesbild
 
Stäng
 

Spånvägen

På Spånvägen finns lågbyggda och trivsamma hus med få lägenheter i varje uppgång som skapar något av radhuskänsla och ger förutsättningar för god granngemenskap.
Områdesbild
 
Stäng
 

Lillegården

På Lillegården finns två typer av hus, med lite olika karaktär. Dels ett antal höghus, och dels 3-våningshus. Lillegården kombinerar ett centralt läge med en lugn barnvänlig miljö.
Områdesbild
 
Stäng
 

Saturnus

Attraktivt läge mitt i centrum med både moderna lägenheter med terrasser och äldre lägenheter med högt i tak från sekelskiftet.
Områdesbild
 
Stäng
 

Hästhoven

Hästhoven nyproducerades 2010-2011 och bjuder på småskalig bebyggelse där alla lägenheter har rejäla balkonger/uteplatser och egen ingång (inga trapphus). Här kan du bo med eller utan en egen trädgård.
Områdesbild
 
Stäng
 

Ekedal

Vid Boulognerskogens sydöstra kant finns de tre lamellhusen som utgör Skövdebostäders område Ekedal. Läget kan inte vara mycket bättre, nästan mitt i stan med nära till allt. Du behöver vara mellan 18-29 år för att kunna skriva kontrakt.
Områdesbild
 
Stäng
 

Skoltuna

I Norrmalm har vi tre områden, Skoltuna har välutrustade lägenheter i trevåningshus. Ett barnvänligt område med lugnt centralt läge.
Områdesbild
 
Stäng
 

Käpplunda park

Käpplunda park är ett ombonat bostadsområde med härlig utsikt över Billingssluttningen och staden. Här finns tvåor-femmor och det är verkligen nära till allt. Området är ett av Skövdebostäders senaste och stod helt klart hösten 2013
Områdesbild
 
Stäng
 

Trossen

Trossen är ett barnvänligt bostadsområde med hög utrustningsstandard och centralt läge. Här finns en mysig och ombonad bilfri innergård.
Områdesbild
 
Stäng
 

Hagtornet

Hagtornet på Norrmalm har nära till det mesta, bussar, livsmedelsbutik, centrum. Här finns tvåor, treor och fyror i fyravåningshus.
Områdesbild
 
Stäng
 

Vadden

Området Vadden byggdes 2007 och består av tre punkthus. Alla lägenheter är moderna med helkaklade badrum, tvättmaskin, torktumlare och bredbandsanslutning.
Områdesbild
 
Stäng
 

Tyr

Centralare än kvarteret Tyr går det knappast att bo! Området består av två äldre hus med stor charm och ett nybyggt hus, Tyr 3, med lägenheter med unik karaktär och lite högre standard.
Områdesbild
 
Stäng
 

Per-Andersgården

I Norrmalm har vi tre områden, Per-Andersgården är ett av dem. Ett populärt och barnvänligt område med fyra stycken femvåningshus.
Områdesbild
 
Stäng
 

Armborstet

Armborstet passar för dig som vill ha villakänsla men slippa villaboendets nackdelar. Här finns radhus och lägenheter, samtliga med två balkonger/uteplatser.
Områdesbild
 
Stäng
 

Billingssluttningen

Billingssluttningen är ett omtyckt område med centralt läge och skolor och butiker på bekvämt gångavstånd. Hiss saknas och många hus har en halvtrappa upp till första våning.
Områdesbild
 
Stäng
 

Timmervägen

Att bo på Timmervägen är att ha naturen alldeles inpå knutarna men ändå med serviceutbudet i Södra Ryds centrum på bekvämt avstånd. Ett barnvänligt område.
Områdesbild
 
Stäng
 

Henriksbergsgatan

Skövdes äldsta höghus finns på Henriksbergsgatan på Östermalm, alldeles intill den lummiga Boulognerskogen och bara ett stenkast från centrum. Husen erbjuder lägenheter ända upp till riktigt stora sexrummare, de flesta med härlig utsikt.
Områdesbild
 
Stäng
 

Källtorp

Källtorpsområdet består av 58 fristående tegelvillor med lagom stora trädgårdar, som du hyr precis som en vanlig lägenhet. Här får du villaboendets alla fördelar, men du slipper ifrån alla bekymmer och ekonomiska risker.
Områdesbild
 
Stäng
 

Folkets park

Här låg det tidigare en Folkets park, därav namnet. Här blandas markbostäder i två plan med höghus i lummiga omgivningar.
Områdesbild
 
Stäng
 

Aspö Eko-logi

På Aspö Eko-logi finns sju stycken punkthus i norr och en låghusdel i söder. Där finns tvåor, treor, fyror och femmor. I anslutning till bostadsområdet finns en kommunal förskola.
 
Stäng
 

Östermalm

Östermalm är ett område med anor, det var här Skövdebostäder började sin verksamhet. Trivsamma lägenheter i en lugn miljö.
Områdesbild
 
Stäng
 

Havstena

Havstena är barnvänligt, lugnt och trivsamt med ett brett urval av lägenhetstyper för alla smaker - även riktigt stora 6-rummare.
Områdesbild
 
Stäng
 
Karta
 

Av Skövdebostäders 24 områden ligger alla i tätorten och de flesta väldigt centralt. Här finns allt och vi är säkra på att du kan hitta ditt favoritområde.

Med hjälp av kartan ser du var områdena ligger. Gröna markeringar är områden, lila markeringar visar kommande områden. Varje områdesnamn åtföljs av en gul cirkel, i den står det hur många lägenheter som finns lediga i området just nu.