Festlokalerna

Aspö gård med sina lantliga omgivningar är en perfekt plats att mötas på! Våra lokaler är avsedda för Skövdebostäders hyresgäster och privatpersoner som behöver en större lokal för en fest eller sammankomst.

Bokning av festlokalerna sker via mejl till: aspo@skovdebostader.se

Gula villan

Granne med kolonilotterna och inte långt från sjön ligger vår äldre lokal – Gula villan, som nu är nyrenoverad.

Lämpar sig för privata fester såsom bröllop, födelsedagskalas, begravningar etc. Plats för cirka 80 personer. Serveringskök med vinglas, bestick och porslin för 100 personer. Snabbdiskmaskin, snabbkaffebryggare, stor kyl samt uppvärmningsmöjligheter. Tillgång till uteplats. Projektorduk, ljudanläggning och Wifi. 3 st WC

Inventeringslista över vad köket i Gula villan är utrustat med.

 

Logen

Den gamla ladugården på Aspö har byggts om till två ljusa och trevliga lokaler under 2018. Lokalerna, som kallas Logen och Ladan, har kvar sitt lantliga arv med bland annat bjälkar i taket men är samtidigt modernt utrustade. Logen är den större lokalen.

Logen lämpar sig för större event. Öppen yta och högt i tak. Möbler som lätt går att flytta på om man vill ha ett rent golv för till exempel dans eller annan lättare rörelseträning. Går också att använda som festlokal då ett serveringskök med glas, bestick och porslin finns för 100 personer. Snabbdiskmaskin och snabbkaffebryggare. Lokalen är utrustad med scen, stor bildskärm, wifi samt ljudanläggning med hörslinga. I nedre änden av lokalen finns en soffa och fyra fåtöljer. Tre stycken WC finns i anslutning till lokalen.

Inventeringslista över vad köket i Logen är utrustat med.

Ladan

Ladan är lite mindre än Logen och har en glasvägg in till kornas ligghall. 

 

Möteslokal med enklare serveringsmöjligheter. Plats för cirka 65 personer. Utrustat med porslin för det lilla tårtkalaset. Dubbel moccamaster och snabbdiskmaskin. Runda bord. 4 pelare i lokalen. Bildskärm, Wifi och ljudanläggning med hörslinga. WC finns att tillgå i angränsande lokal.

Inventeringslista över vad köket i Ladan är utrustat med.

Bokningsregler för våra lokaler:
  • För att få boka lokalen ska du ha fyllt 25 år
  • Lokalerna är endast avsedda för privata tillställningar.
  • Du får boka max 2 tillfällen/gång och max 1 år i förväg.
  • Bokning sker via e-post: aspo@skovdebostader.se
  • Du får preliminärboka lokalen i en vecka. Därefter skriver du ett kontrakt på gårdsvärdskontoret på Aspö gård. Vid kontraktskrivningen erlägger du en bokningsavgift på 500-1000 kronor som vi sedan drar av från den slutgiltiga hyran.
  • Du är personligt ansvarig under hela hyrestiden.
  • Du som Skövdebostäders hyresgäst har 25% rabatt när du hyr för privat bruk. Vill du och dina grannar anordna en tillställning för flera av Skövdebostäders hyresgäster kan det bli ännu billigare*.
  • Du kan välja att betala hyran för festlokalerna med swish, kort eller debitering via din hyresavi. Betalning med kontanter godkänns alltså inte.

Företag, föreningar och studieförbund

För företag, föreningar och studieförbund gäller annan prislista. Vänligen maila aspo@skovdebostader.se för prisförslag.
                      

*Se hur man söker aktivitetsmedel                                                                                                    
                                                                                                                  

 


 

2020-03-29:

Tillställningar med över 50 personer förbjudna

Den 27 mars förbjöd regeringen att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Att bryta mot förbudet är straffbart.

Fortfarande möjligt att boka – men gör en bedömning
Det är fortfarande möjligt att boka Skövdebostäders lokaler för mindre sammankomster och du som bokar får göra en bedömning om träffen är lämplig eller inte. Det är viktigt att alltid följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Information på Folkhälsmyndighetens sida

Läget kan ändras
Eftersom läget med coronavirusets smittspridning ändras snabbt kan vi behöva stänga gemensamhetslokalerna i framtiden – så var beredd på att din tillställning kan ställas in.