Om du drabbats

Kontakta snarast din kvartersvärd!

Vårt mål är att den som har problem och anmäler detta ska få hjälp inom en vecka. Det kan dock ta tid att bli av med dessa djur och man måste ha tålamod. Tiden det tar för att bli av med vägglössen varierar beroende på hur stort angreppet är.

Samarbete viktigt vid sanering

Samarbetet mellan Skövdebostäder och dig som drabbad hyresgäst är väldigt viktig för en lyckad sanering. Som hyresvärd gör vi allt vi kan för att saneringen ska gå så bra som möjligt men du som hyresgäst behöver också själv hjälpa till. Som exempel måste du själv tvätta alla textilier, gärna innan saneringen börjar. Stoppa kläderna i en påse innan du tar dem till tvättstugan. Tvätta helst textilier i 60oc, du kan också köra dem i torktumlaren eller torkskåpet. Dammsug överallt även möbler, släng därefter dammsugarpåsen i väl försluten plastpåse i hushållssoporna. Kontrollera även böcker, tidningar och prydnadsföremål.

Avtal med Nomor

Vi har avtal med Nomor och saneringen är kostnadsfri för dig. Deras tekniker dammsuger där lössens härd misstänks vara. De lägger ut, ett för människor och husdjur, ofarligt kiselpulver. Vägglössen måste därefter lockas att krypa i bekämpningsmedlet och det gör de bara så länge som det bor någon i rummet och utsöndrar dofter samt alstrar kodioxid och feromoner. Om man har vägglöss i bostaden är risken stor att man tar dem med sig om man flyttar till ett annat boende, varför en evakuering inte är lösningen på problemet.