Så fungerar kön

För att hyra en lägenhet hos Skövdebostäder måste du stå i vår bostadskö. Du kan ställa dig i kön om du fyllt 15 år. Du ställer dig i kön här på hemsidan genom att välja Registrera digMina sidor.

För varje dag i bostadskön får du en poäng, efter till exempel ett år i kön har du sparat ihop 365 poäng.

Håll utkik på hemsidan

Lediga lägenheter annonseras alltid ut här på hemsidan i minst 8 dagar. Om du vill kan du mejlbevaka sådana lägenheter du är intresserad av.

Vem får lägenheten?

När du anmält intresse för en ledig lägenhet på Mina sidor jämförs dina poäng med övriga som anmält sig till samma lägenhet. De fem första får komma och titta, den med flest poäng som tackar ja inom en vecka får skriva kontrakt på lägenheten.

Studerande vid Högskolan i Skövde?

Lediga studentlägenheter hyrs ut enligt särskilda regler för studentbostad.

Förråd

Utannonserade förråd hyrs också ut på Mina sidor och liksom lägenheter publiceras de i åtta dagar. Hyresgäster (oavsett bostadsområde) som anmält sig på ett ledigt förråd har förtur före en sökande som inte är hyresgäst oavsett om hen har fler eller färre poäng. Därefter sker sortering på poäng.

Lokaler

Skövdebostäder hyr också ut lokaler till privatpersoner, företag och föreningar. Du kan göra en intresseanmälan även för detta under Mina sidor.

Parkeringar

Våra garage, carports och p-platser hyrs i första hand ut till våra befintliga hyresgäster via en särskild kö, också via Mina sidor. 

Kolonilotter

Våra kolonilotter på Aspö gård hyrs i första hand ut till våra befintliga hyresgäster via en särskild kö, också via Mina sidor. När det finns en stuga på tomten säljs den av nuvarande hyresgäst och uthyrningen går inte i första hand på köpoäng.

Så här ställer du dig i vår bostadskö

Läs mer

Du hittar mer info om hur uthyrningen fungerar under Utförliga köregler i vänsterspalten och under menyn Sök ledigt!

Undantag kan förekomma!