Senior- och trygghetsboende

Hos Skövdebostäder kan du bo i ett bra boende oavsett var i livet du befinner dig. Våra senior- och trygghetsboenden är anpassade så att du ska kunna bo kvar även om till exempel din rörlighet minskar. Det är ett vanligt boende men med det där lilla extra som skapar hög tillgänglighet och förutsättningar för gemenskap och trivsel. Våra seniorboenden är enbart tillgängliga för dig som är över femtiofem år medan trygghetsbostäderna på Fältspaten är för dig som är över sjuttio år och Norra Aspövägen för dig som fyllt sextiofem.

Bekvämt

Lägenheterna ligger i markplan eller nås med hiss och är utrustade med breda dörrar och låga trösklar. Det praktiska tar kvartersvärdarna hand om, du slipper till exempel att skotta snö, städa trappor, klippa gräs, fixa kranar som läcker och mycket mer. Det finns även möjlighet att mot en låg kostnad få hjälp med exempelvis blomvattning om du åker bort.

Lagom stort

Hyr en lägenhet som passar dig i vardagen. Tillsammans med dina grannar har du tillgång till gemensamhetslokaler och uteplatser. Vill du utnyttja övernattningsmöjligheten eller gemensamhetslokal för privat bruk betalar du en symbolisk avgift.

Lugnt men aktivt om du vill

Boendet passar dig som vill njuta av lugnet med vackra planteringar och bekväma sittgrupper. Det finns också stora möjligheter att vara aktiv, enskilt eller i grupp. Gemensamhetslokalen finns tillgänglig för gemensamma aktiviteter och tillsammans med dina grannar är möjligheterna oändliga.

Tryggt, fritt och prisvärt

Generös utebelysning, portlås och kvartersvärdar på plats under vardagen skapar en äkta trygghetskänsla. Att dessutom känna grannarna ger trygghet. Hyresrätten ger dig frihet och oberoende, du binder inte dina sparpengar i din bostad. Du kan själv välja om du vill bo lite enklare eller mer exklusivt, om du vill bo centralt eller inte. Självklart får du liksom alla våra hyresgäster ett Hyresgästkort som ger dig fina rabatter runt om i Skövde. 

Andra möjligheter

Du som är senior kan naturligtvis även välja att bo i någon av våra ”vanliga” lägenheter. Där saknas bara enstaka delar av seniorkonceptet, som till exempel gemensamhetslokal eller övernattningsmöjligheter för besökande.