TV/Bredband/Telefoni

För de flesta lägenheter hos Skövdebostäder fungerar TV, bredband och telefoni på samma sätt. Nyproduktion särskiljer sig och områden som Skövdebostäder nyligen övertagit kan också avvika.

Telefoni

De allra flesta av Skövdebostäders lägenheter har traditionella telefonuttag. Då Telia inte längre bygger ut det fasta telefonnätet finns inga telefonuttag i Vadden eller de områden som producerats senare. Istället hänvisar Skövdebostäder till bredbandstelefoni eller mobiltelefoni. Kontakta gärna din kvartersvärd eller bobutiken för ytterligare information om detta.

TV, bredband och telefoni via fiberuttaget

Det finns flera olika möjligheter att koppla upp dig till Internet i din lägenhet. Ett sådant abonnemang tecknas direkt mellan dig och den leverantör du väljer. Information om uppkopplingshastigheter, priser samt teknik och support m.m. får du från respektive leverantör. Vissa bredbandsleverantörer kan också erbjuda TV.

Varje lägenhet har ett bredbandsuttag (s.k. RJ45). Via detta kan du tills vidare abonnera på bredbandsuppkoppling från Open Universe, som förmedlar bredband från ett antal leverantörer.

Open Universe
Kundtjänst och support: 0770-82 55 55
Hemsida: openuniverse.se

Bredband via telefonuttag - ADSL

Du har också alltid möjlighet att skaffa ett bredbandsabonnemang via telefonuttaget, s.k. ADSL. Här finns en mängd leverantörer på marknaden att välja mellan. (Denna tjänst är inte tillgänglig i Vadden, Hästhoven och de områden som kommer produceras i framtiden eftersom dessa lägenheter inte har telefonuttag, se rubriken ”Telefoni”.

Fler möjligheter för TV i din lägenhet

Med en bordsantenn är det möjligt att se marksänd TV från vissa lägenheter, då krävs dock en digitalmottagare.

Om du har ett bredbandsabonnemang är det eventuellt också möjligt att köpa TV-tjänster via detta. Kontakta din bredbandsleverantör för mer information.

Skövdebostäder reserverar sig för att ovan nämnda uppgifter om bredbands­leverantörer och kontaktuppgifter kan ändras. Också för att analoga sändningar kan ersättas av digitala som kräver digitalmottagare.