Uppsägning

Uppsägningstider kan variera mellan olika typer av hyresobjekt, på ditt hyreskontrakt kan du läsa vilken tid som gäller.

För bostadslägenheter gäller normalt 3 månaders uppsägningstid. Detta innebär att lägenheten sägs upp till det månadsskifte som inträffar minst tre hela kalendermånader efter uppsägningsdagen. Om uppsägningen till exempel sker den 28 januari så är lägenheten uppsagd från och med den 1 maj. Notera att uppsägningstiden gäller även om du ska flytta till en ny lägenhet hos Skövdebostäder och att du då kan få betala en eller flera dubbla hyror.

Vid dödsbo gäller särskilda regler. Om uppsägningen sker inom en månad från dödsfallet har dödsboet rätt till en månads uppsägningstid, om så önskas. Vid uppsägning av bostadslägenhet sker normalt uppsägning av eventuella p-platser och garage automatiskt till samma datum som bostaden.


Här hittar du vår uppsägningsblankett.

Är du student? Använd uppsägningsblanketten för studenter som du hittar här.


När du har fyllt i uppsägningsblanketten skickar du den antingen digitalt via mail till info@skovdebostader.se eller med fysiskt brev till vår Bobutik på Drottninggatan 2A, 541 31, Skövde.