Åtta bussar och 400 personer på studiebesök


Publicerat: 2018-06-05

Andra dagen på SABOs fastighetsdagar som 2018 hölls i Skövde, erbjuder värdföretaget studiebesök för alla besökare. Årets värdföretag var Skövdebostäder och med tanke på publikrekordet gav logistiken kring besöken lite att bita i. Alla ska få se allt, helst utan för mycket väntetid och alla ska få förmiddagsfika vid en bra tid och hinna tillbaka till lunch.

Sebastian Karlström, byggprojektledare som varit ansvarig för Aspö Eko-logi stod i Köksträdegården och berättade om allt det som besökarna kunde se från den platsen.

Att besöka Aspö var en självklarhet och också ett efterfrågat besöksmål. Det var många som var nyfikna på de olika detaljer som tillsammans skapar Aspö Eko-logi och Aspö gård. Här hann besökarna med flera stationer, allmän information om gården och dess historia, ett stopp i köksträdgården, information om vad man har tillgång till som hyresgäst på Aspö Eko-logi och fika i de nya lokalerna Logen och Ladan. Dessutom fanns det en station som handlade om trähusbygget på Frostaliden.

De precis färdiga husen på Ekedal var också efterfrågade. Här fick allihop besöka några lägenheter och själv få känslan för hur små men yteffektiva lägenheter kan vara. Det populära trygghetsboendet Fältspaten fick också ett besök av alla grupper som bland annat åkte upp och tittade på utsikten över staden.

Det kom en del frågor, man funderade på hur man kunde applicera en del av idéerna på sina egna projekt och sin egen verksamhet. De allra flesta var idel lovord och väldigt nöjda med Skövdebostäders värdskap och studiebesöken.

Björn Adler berättar om Frostaliden som syns i bakgrunden.

Björn Adler, byggprojektledare med ansvar för Frostaliden, presenterade Frostaliden projektet från en plats på Aspö där besökarna kunde se husen i bakgrunden.

Frostalidenpresentation

Mattias pratar vid låghusgårdarna på Aspö Eko-logi.

Mattias Johansson, distriktschef på Norra distriktet pratar inför en grupp på en av låghusgårdarna på Aspö Eko-logi. "Det är Bullerbykänsla", sa en av besökarna.Senast ändrad: 2018-06-05