Berättade om flykten från Irak


Publicerat: 2017-11-03

Hur är det att tvingas fly från sitt hem och börja om i ett annat land? Det var det viktiga ämnet som Yasmeen Joka berättade om för hyresgästerna på Fältspaten.

Hyresgästerna på 70plusboendet Fältspaten är ett aktivt gäng och har ofta olika aktiviteter och föreläsningar på gång. Måndagen den 30 oktober var Yasmeen Joka inbjuden för att dela med sig av sina erfarenheter av att komma som flyktning till Sverige. Hon berättade gripande om sin uppväxt i irakiska Bartela och om att tvingas fly till Sverige. Idag jobbar Yasmeen inom hemtjänsten och att komma in det svenska samhället var ett ämne hon tog upp.
- Jag studerade till undersköterska och tog körkort. För mig har det varit viktigt att klara mig själv och inte vara beroende av andras hjälp, säger Yasmeen.

Hyresgästerna hade många frågor om hur kulturen skiljer sig mellan Irak och Sverige. Ett viktigt budskap som Yasmeen hade var att vi har det väldigt bra i Sverige:
- Jag vill vara här idag för att berätta om hur bra vi har det. Det finns människor som förlorat allt och vi här i Sverige behöver inte oroa oss för el och vatten till exempel.

 Yasmeen vill understryka att hennes kristna tro har varit väldigt viktig för henne genom livet:
- Mitt liv betyder ingenting utan Jesus.Senast ändrad: 2017-11-03