Bygger 44 nya lägenheter i Havstena


Publicerat: 2017-11-27

Skövdebostäder har nu skrivit kontrakt med Skeppsviken Bygg som totalentreprenör till det nya tolvvåningshuset på Grubbagården i Havstena. Planerad byggstart är sommaren 2018.

Snart får Havstena ett tillskott i form av en ny byggnad i tolv våningar på Grubbagården där den idag tomma livsmedelsbutiken ligger. Det blir 44 moderna tre- och fyrarumslägenheter och en lokal i bottenvåningen.


Fotomontage på det nya huset på Grubbagården. Bild: Studio Ekberg/Linus Romberg

– Skeppsviken Bygg, som tidigare hette Calles bygg, blir totalentreprenör för projektet. Vi börjar att riva livsmedelsbutiken i april 2018. Planerad byggstart blir i sommar och enligt tidplanen kan de nya hyresgästerna flytta in i december 2019, säger Morgan Arvidsson, byggchef på Skövdebostäder.

Populärt läge

De lite större lägenheterna blir ett bra komplement till befintlig bebyggelse.

– Efterfrågan på hyresrätter är väldigt stor och det känns kul att kunna utveckla Havstenaområdet, som redan idag är populärt. Läget är tryggt och trivsamt med nära till skola, vårdcentral och Elins Esplanad. Samtidigt är det inte långt till centrum och det finns goda busskommunikationer, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Solceller på taken

Det nya huset byggs med energisnål passivhusteknik och har solceller på taket. Alla lägenheter får egen balkong eller uteplats. Projektet beräknas kosta cirka 90 miljoner kronor.

Läs mer om det nya huset på Grubbagården här!Senast ändrad: 2017-11-27