Fortsatt tryck på studentbostäder


Publicerat: 2020-07-16

Vecka 28 kom första antagningsbeskedet för de studenter som ska plugga på Högskolan i Skövde. Därmed ökar trycket på Skövdebostäders studentlägenheter och det krävs att en haft framförhållning för att bli aktuell för kontraktserbjudande.

I den senaste omgången av uthyrningsprocessen hade de som skrev kontrakt stått i kö i lite drygt ett år.

- De flesta som skriver kontrakt nu är sådana som planerat att plugga i Skövde under en längre tid och därmed hunnit samla på sig poäng. Men vi upplever inte att de som inte tänkt på boende tidigare har panik. Precis som bostadskoordinatorn på Högskolan i Skövde sagt så brukar det alltid lösa sig på ett eller annat sätt med boende i Skövde. Många bor kanske sin första termin eller läsår hos en privat hyresvärd och får en studentlägenhet år två, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

132 välkomna tillskott nästa läsår

Till höstterminen 2021 kommer ytterligare 132 studentlägenheter stå klara på Kurortsvägen 10. Huset är uppe i sin fulla höjd men en hel del arbete kvarstår.

- Arbetet fortlöper enligt plan och det kommer att bli väldigt bra att kunna erbjuda fler studentlägenheter till näste termin. Då kommer en större andel studenter få ett förstahandskontrakt redan till sin första terminsstart, något som kanske kan påverka Skövdes rödlistning i Sveriges förenade studentkårers kartläggning av tillgången på studentbostäder, säger Lina Eklund Svensson.

Tips till dig som inte hittat boende

Om du inte lyckas få en studentbostad hos oss på Skövdebostäder ska du inte ge upp. Det finns andra alternativ. Till exempel listar Högskolan i Skövde flera boendealternativ som erbjuds via privatpersoner. Lista med lediga bostäder på Högskolan i Skövdes webbplats

Du kan också sök abostad i närliggande kommuner så som Skara, Falköping, Tibro och Mariestad med cirka 30 minuters resväg från Skövde. Senast ändrad: 2020-07-16