Kö till våra kolonilotter


Publicerat: 2018-04-23

Nu kan du som hyresgäst hos Skövdebostäder ställa dig i kö för en av kolonilotterna på Aspö gård. Det finns tre storlekar på kolonilotter liten (100 kvm), mellan (200 kvm) och stor (400 kvm).

För att få hyra en av dessa kolonilotter måste man också ha ett bostadskontrakt hos Skövdebostäder. Lediga kolonilotter presenteras med information om storlek, hyra och eventuellt andra förutsättningar på vår webbplats. Vissa av kolonilotterna har en byggnad uppställd vilket gör att det blir två olika förfarande beroende på om byggnad finns eller inte. Nedan kan du läsa om vad som gäller för kolonilotter med eller utan byggnad.

Kolonilott utan byggnad

När en kolonilott utan byggnad blir ledig kommer den att publiceras på Skövdebostäders webbplats. Den kommer att finnas tillgänglig för bokning under åtta dagar. För att kunna boka sig på kolonilotten måste man vara registrerad i kön för kolonilotter. När tiden för bokning gått ut kommer den med längst kötid att få erbjudande att hyra kolonilotten.

Kolonilott med byggnad

När en kolonilott med byggnad blir ledig kommer den att publiceras på Skövdebostäders webbplats. Den kommer att finnas tillgänglig för bokning under åtta dagar. Bokar man sig på den här kolonilotten måste man vara beredd att köpa den medföljande byggnaden. Skövdebostäder äger inte bygganden utan det är den tidigare hyresgästen som äger den och därför hanterar affären. Kontaktuppgifter till alla som anmält intresse på objektet kommer att lämnas till den avflyttande hyresgästen som ansvarar för att ta kontakt med de intresserade och göra upp eventuell affär. En överenskommelse på affären lämnas till Skövdebostäder som kontrollerar att köparen står i kön för kolonilotter och innehar ett bostadskontrakt hos Skövdebostäder innan nytt hyresavtal upprättas.Senast ändrad: 2018-04-24