Skövdebostäder huvudsponsor till para-klassen på Skadevi cup


Publicerat: 2019-06-24

I år gör para-klassen comeback i Skadevi Cup där vi på Skövdebostäder går in som huvudsponsor. Vi står för lagavgifter så att lagen spelar cupen gratis.

Här berättar vår marknadschef Lina Eklund Svensson om hur vi ser på Parafotboll och Skadevi Cup.

Hur ser ni på Skadevi Cup? Vad har den för betydelse för Skövde?
Skadevi Cup är ett viktigt skyltfönster för Skövde och ett evenemang som engagerar massor av ungdomar till fysisk aktivitet. Ett mål med våra samarbeten med olika idrottsklubbar är att främja ungdomars idrottande och göra Skövde till en mer attraktiv plats. Skadevi cup hjälper till med detta.

Hur ser ni på parafotbollen och paraidrotten i stort?
Att ge alla barn och ungdomar möjlighet att utöva idrott utifrån sina egna förutsättningar är mycket viktigt och något som vi på Skövdebostäder gärna är med och främjar. Att ge ungdomar med funktionsvariationer möjligheter att idrotta är ett sätt att ta ställning för alla människors lika värde.

Varför engagerar ni er i just parafotbollen och Skadevi Cup?
Våra samarbeten ska kunna gagna Skövde och våra hyresgäster i bred bemärkelse. Det är rimligt att anta att vi också har hyresgäster som har behov av att kunna idrotta i en alternativ form. Därför tycker vi att det känns rätt att ha den här inriktningen på ett av våra samarbeten.

Vad är målsättningen med det här engagemanget?
Vi hoppas att vi kan bidra till att det fortsättningsvis kan finnas en para-klass på Skadevi Cup så att även barn med funktionsvariationer kan få uppleva känslan av att spela cup.Senast ändrad: 2019-06-24