Städpatrullen håller rent i Ryd


Publicerat: 2018-01-04

I Södra Ryd pågår ett projekt som handlar om att hålla miljön ren från skräp. Skövdebostäder sponsrar med nya reflexvästar till barnen som är med.

–  Vi tycker att det är roligt och bra att städa, säger Totte, Sixten och George, alla fem år.
De går på Fjärilen förskola och är ute och plockar skräp i naturen en gång i veckan. Nu har de dessutom fått nya reflexvästar märkta med ”Städpatrullen” på ryggen.

Värna om miljön

Projektet drivs av Skövde kommun och innefattar barn i skol- och förskoleålder. Även sektor service och bostadsbolagen i Ryd är engagerade.
–  Det ingår i barnens läroplan att värna om miljön, men det handlar också om att känna ansvar för sitt närområde. Vi har lite olika idéer om hur projektet kan utvecklas. Dels vill vi dokumentera hur mycket skräp som barnen samlar in men också ha olika tävlingar som ”veckans skräp” säger Thomas Seittu, förskolechef.


Det finns hopp för miljön! Barnen på förskolan Fjärilen hjälper till att plocka skräp – och tycker också att det är roligt.


Många av barnen bor i Skövdebostäders hus på Spånvägen och Timmervägen.


Torsdagen den 21 december fick barnen nya västar. Anki Essgren, fritidssamordnare på Skövdebostäder, var med och delade ut.


Många västar blev det!Senast ändrad: 2018-01-04