Uthyrningsstart 170 lägenheter på en gång


Publicerat: 2019-02-14

Den 2 april kl 10 publicerar vi de 126 lägenheterna i etapp två och tre på Frostaliden samt de 44 lägenheterna på Grubbagården, Havstena. De blir då tillgängliga för bokning under åtta dagar. 170 lägenheter på en gång är rekord! Det här ger fler möjlighet att få en lägenhet.

Vanliga bostadskön gäller

Vi tillämpar vår ordinarie kö och därför behöver du inte stressa med att vara först till kvarn. Det är den med flest köpoäng som kommer att erbjudas kontrakt på lägenheten. Vår erfarenhet visar dock att det finns möjligheter för dig med lägre köpoäng att få kontrakt vid den här typen av uthyrningsstarter. Lägenheterna finns publicerade på webbplatsen i åtta dagar. Står du fortfarande inte i vår bostadskö är det hög tid att börja samla poäng!

Prioritera mellan de olika områdena och husen

Du kommer att kunna prioritera mellan både Frostalidens lägenheter och lägenheterna på Grubbagården. Som mest kommer du att kunna anmäla intresse på 30 olika lägenheter.  Det vill säga om du till exempel i första hand vill bo högst upp på Frostaliden och i andra hand på plan fyra på Grubbagården så kan du genom prioriteringen visa det. Viktigt att tänka på vid prioritering är att du under en sådan här etapputhyrning endast kan få ett kontraktserbjudande. Tackar du nej till ett erbjudande får du vänta och se om några lägenheter kommer ut till ordinarie uthyrning när systemet behandlat alla prioriteringar. Det gäller därför att välja den lägenhet du allra helst vill ha i första hand, andra hand o.s.v. 
 

Inflyttningsdatum

Alla lägenheter på Frostaliden och Grubbagården, som är det nya huset på Havstena, hyrs alltså ut under samma uthyrningsetapp. Dock skiljer sig inflyttningsdatumen åt. Följande inflyttningsdatum för de olika husen gäller: 
  • Frostaliden 11 och 9, 1 december 2019
  • Grubbagården, 1 januari 2020 
  • Frostaliden 7 och 5, 1 maj 2020

Läs mer om Frostaliden och Grubbagården

 Senast ändrad: 2019-03-11