Så arbetar vi med snöröjningen

Vi arbetar utifrån rutiner och beredskap när vi snöröjer. Vi använder både maskiner och handskottar för att på ett effektivt sätt säkra framkomligheten i våra områden – och vilken metod vi väljer beror bland annat på områdets utformning och hur snön faller.

När vi har röjt undan snön grusar vi gator och gångvägar för att minska risken för halka. Men var försiktigt när du tar dig till exempelvis bilen, så att du inte ramlar.

Beredskap och prioriteringar

En del av våra medarbetare har beredskap utanför våra ordinarie arbetstider och rycker in när det behövs. Snön kan komma när som helst under dygnet och det är därför viktigt att vi kan börja arbeta direkt när snön kommer.

Ibland kommer det mycket snö – och då behöver vi prioritera. Vårt mål är att säkra framkomligheten för bilar i första läget och sedan gångvägar. Vi arbetar så snabbt vi kan och gör vårt bästa för att säkra framkomligheten.

Vem skottar min parkeringsplats?

Du som hyresgäst har själv ansvaret för att skotta din parkeringsplats. Däremot har du möjlighet att låna snöskyfflar från oss. Kontakta din kvartersvärd om du vill låna redskap.

Tillbaka till artikelarkiv

Skip to content