När: 20 juni 2023

Prova på: Skapa i lera

Kom och prova på keramik med Emma Samuelsson! Lera är ett fantastiskt material och det är en rolig aktivitet för hela familjen. Ingen anmälan krävs och både vuxna och barn är välkomna. Du behöver inte vara hyresgäst för att vara med.

Vecka 25-32, tisdagar 13-17 drop-in.

Kom och prova på grunderna i keramik med Emma Samuelsson! Lera är ett fantastiskt material och det är en rolig aktivitet för hela familjen.

  • Ingen anmälan krävs.
  • Både vuxna och barn är välkomna. Du behöver inte vara hyresgäst hos Skövdebostäder för att vara med.
  • Du får testa på att forma leran med olika keramiska tekniker med handledning från Emma. Du får också skapa helt fritt om du hellre vill det.
  • Det finns ingen möjlighet att bränna leran till keramik, utan detta är ett tillfälle att prova på att skapa i lera. Leran får du sedan ta med dig hem.

lerkruka och en hand

Om Emma Samuelsson

Emma driver Lertaget i Skövde som är en nystartad keramikverkstad med kursverksamhet. Hon är keramiker och konstnär och har en kandidatexamen i Keramikkonst från HDK-Valand, i Göteborg. Emma är ursprungligen från Tidan och hon tillbringade mycket tid på Aspö som liten, då hennes farmor och farfar arrenderade gården.

Emma skapar i olika keramiska tekniker men har framförallt fastnat för att bygga med lera för hand. Teknikerna heter ringla, tumma och kavla – och det är också de teknikerna du kommer att få prova på.

Läs mer om Lertaget på instagram, lertaget.se

Emma Samuelsson med fågel av lera

Skapad: 2023-05-11

Senast uppdaterad: 2023-05-26 kl: 11:51

Skip to content