Att säga upp sin lägenhet

Senast tre hela månader innan du ska flytta behöver du säga upp ditt bostadskontrakt.

Uppsägningstid för en lägenhet är tre hela månader och räknas alltid per den sista i månaden. En uppsägning ska vara Skövdebostäder tillhanda senast den sista dagen i månaden.

Om uppsägningen till exempel sker den 28 januari så räknas februari, mars och april som hela månader och lägenheten är uppsagd från och med den 1 maj. Notera att uppsägningstiden gäller även om du ska flytta till en ny lägenhet hos Skövdebostäder och att du då kan få betala en eller flera dubbla hyror.

Vid dödsfall är uppsägningstiden en månad och kan bara sägas upp av dödsbodelägare och ett dödsfallsintyg från Skatteverket eller begravningsbyrån ska uppvisas. Sker uppsägningen senare än en månad från dödsfallet gäller tre månaders uppsägningstid.

Uppsägning ska ske genom uppsägning via Mina sidor och signeras med Bank-ID, skriftligt på gällande hyresavtal eller på särskild uppsägningsblankett.

Läs mer om hur du säger upp ditt kontrakt.

 

När du säger upp din lägenhet behöver du meddela oss till vilken adress du ska flytta. Om du sagt upp din lägenhet via e-signering eller skickat in en blankett utan att prata med någon kontaktar du en uthyrare eller kundtjänst för att meddela din nya adress.

Skapad: 2021-01-14

Senast uppdaterad: 2021-10-06 kl: 12:21

Anna Johnsson
Anna Johnsson