Rökning

Sedan 1 juli 2019 är det förbjudet att bland annat röka vid entréer och lekplatser. Att röka på balkongen eller uteplatsen är däremot inget som vi som hyresvärd kan påverka eller förbjuda. Men det kan vara otillåtet om det stör någon granne.

Rökning på balkong eller uteplats

Att röka på balkongen eller uteplatsen kan uppfattas som störande av grannar. Vad som uppfattas som störande är individuellt, därför är det viktigt att ha i åtanke att rökningen kan påverka grannarna. Förutom att det kan påverka de som befinner sig på sin balkong kan även röken ta sig in till en grannes lägenhet genom ventilationsöppningarna. Om du som granne störs av att någon röker är det första steget att berätta detta för den som röker. Den som röker är troligtvis inte medveten om att det stör.

Du kan läsa mer om rökning på balkonger eller uteplatser här.

Rökförbud på lekplatser och utanför vissa entréer

Här råder det rökförbud i våra bostadsområden:

  • På majoriteten av våra lekplatser.
  • Utanför allmänna entréer. Det innebär att det är förbjudet att röka utanför Bobutiken, på Aspö gård och utanför entréer till affärslokaler som till exempel butiker.

Lagen innefattar lokaler som är till för allmänheten och inte bara för våra hyresgäster, vilket gör att rökförbudet inte gäller utanför entréerna till vanliga bostadshus eller utanför gemensamhetslokaler. Det är dock givetvis viktigt att visa hänsyn till sina grannar oavsett.

Skapad: 2023-04-12

Senast uppdaterad: 2023-05-09 kl: 12:39

Victor Hilding
Victor Hilding
Skip to content