Planerat
Antal lägenheter:

Om området

Visualisering av två hus med människor och bilar i förgrunden Visualisering av två hus med människor och bilar i förgrunden
Bostället ligger på Mariesjö, där Skövde kommun storsatsar för att skapa Skövde Science City. Bild: Studio Ekberg

Cykelhus och växter

Bostället består av två hus – en större byggnad på Mariesjövägen och en mindre med adress Lärkstigen. I området finns flera lösningar för en ekologisk hållbar livsstil, som ett cykelhus och solceller på taken. .

Att ha grönt i omgivningen är viktigt för trivseln – och på Bostället sätter vi buskar, häckar och blommor. Det kommer också att finnas ett antal träd, bland annat skogslönn.

Här hittar du en områdeskarta över Bostället.

Parkeringar

Vi hyr ut ett antal parkeringar på Bostället. Detta är bra att veta:

  • Parkeringsplatserna på Bostället är klara i december 2023 – och det är alltså först då du kan hyra en plats till din bil. Som hyresgäst på Lärkstigen kan du så länge använda 24-timmarparkeingen sydost om Thai House kostnadsfritt. Här finns en karta över var parkeringen ligger. Den här tillfälliga lösningen kan användas från 1 september till 1 december 2023.
  • Det finns 46 parkeringsplatser på Bostället, inklusive besöksparkeringar och platser för rörelsehindrade.
  • Hyran för en plats är 200 kr i månaden.
  • Tio parkeringsplatser har laddningsmöjlighet för elbil. Här kan du läsa mer om laddbox och kostnaden för den.
  • Parkeringarna på Bostället hyrs ut separat via vår parkeringskö. Du kan sedan anmäla intresse på lediga parkeringar – och ifall flera personer vill ha samma plats är det köpoängen som avgör. När du blivit hyresgäst hjälper vi dig att upprätta en intresseanmälan för parkering. Du kan inte stå i parkeringskön förrän du skrivit kontrakt på en lägenhet.
  • Behöver du verkligen egen bil? Boställets läge gör att du enkelt tar cykeln eller bussen. Det finns ett cykelhus i området och du har nära till Resecentrum, knytpunkten för all kollektivtrafik i Skövde.

Skövde Science City

Bostället är en del i den stadsdel som växer fram och ska stå helt klar 2040. Då kommer mellan 3 500- 4 000 lägenheter stå färdiga tillsammans med 100 000 m2 kontors- och högskoleyta. Ett väldigt ambitiöst projekt som du kan följa i länken nedan.

Nära till det mesta

Bostället ligger på Mariesjö, nära restaurangen Thai House. Läget är mycket fördelaktigt med nära till centrumkärnan och utbudet där. Det är inte långt till resecentrum och därmed lätt  att åka kollektivt. Placeringen passar också dig som studerar på Högskolan i Skövde eller arbetar på Science Park Skövde.

Antal lägenheter:
Hyresgästguiden

Hyresgästguiden är till för att våra hyresgäster enkelt och tillgängligt ska komma åt information, tips och råd kring boendet och livet i våra områden.

Nyproduktion
Studentläge
Skip to content