Byggs nu
Antal våningar:
3-5
Antal lägenheter:
71
Antal ettor:
33
Antal tvåor:
32
Antal treor:
3
Antal fyror:
3

Bostället på Mariesjö

Skövde kommun storsatsar på Mariesjöområdet, där det ska bli tusen nya bostäder på sikt. Skövdebostäder bygger just nu 71 lägenheter i stadsdelen – och det blir i huvudsak mindre storlekar. Målet är att skapa ett hållbart och attraktivt boende för unga Skövdebor.

Området byggs alltså med en yngre målgrupp i åtanke, men personer i andra åldersgrupper är också välkomna att flytta in.

Skövdebostäders område kommer att bestå av två lamellhus. Även om tyngdpunkten är på mindre lägenheter varierar storlekarna mellan ett till fyra rum och kök. Båda husen har hiss.

Nära till det mesta

Husen kommer att vara på tomten där den tidigare klubblokalen för FMCK låg. Kvarteret kallas Bostället 23 och ligger nära Xeniahuset. Läget är mycket fördelaktigt med nära till centrumkärnan och utbudet där. Det är inte långt till resecentrum och därmed lätt för hyresgästerna att åka kollektivt. Placeringen passar också dig som studerar på Högskolan i Skövde eller arbetar på Science Park Skövde.

Lägenhetsstorlekar

Majoriteten av lägenheterna är ettor och tvåor. Ettorna kommer att vara cirka 35 kvadratmeter stora medan tvåorna blir cirka 50-61 kvadratmeter. Vi bygger också några treor och fyror.

Ritningarna nedan är endast typexempel på hur lägenheterna är utformade. Lägenheterna kan därför skilja sig något i utformning.

 

Goda cykelmöjligheter

Det mesta ligger på cykelavstånd från Mariesjö. Det gör cykeln till ett miljövänligt och smidigt alternativ till bilen – och vi planerar därför för många cykelparkeringar i området.

Skriv upp dig på intresselista

Lämnar du din e-postadress kommer vi att skicka elektroniska nyhetsbrev till dig när vi har något nytt att berätta om projektet.

Antal våningar:
3-5
Antal lägenheter:
71
Antal ettor:
33
Antal tvåor:
32
Antal treor:
3
Antal fyror:
3