Inflytt höst och vinter 2023
Byggs nu
Antal våningar:
3-5
Antal lägenheter:
71
Antal ettor:
33
Antal tvåor:
32
Antal treor:
3
Antal fyror:
3

Bostället på Mariesjö

71 nya bostäder i Skövdes mest spännande stadsdel!

Vill du bo i en helt nybyggd lägenhet nära centrum? Då är Bostället området för dig!  Lägenheterna har hög standard och är noga planerade för en trivsam och smidig vardag. Här hittar du såväl induktionsspis med varmluftugn som en praktisk tvättbänk i badrummet. Som hyresgäst kan du också ta igen dig på den egna balkongen eller uteplatsen.

Nära högskolan och centrum

Högskolan i Skövde, Science Park Skövde, Boulognerskogen och centrumkärnan med sitt utbud ligger på gångavstånd.

Läget och storlekarna – övervägande ettor och tvåor – gör att Bostället passar utmärkt för att möta ungas behov. Lägenheterna har dock ingen åldersgräns utan är till för alla som vill ha en central, nybyggd lägenhet.

Skövde Science City – Connect, Explore & Enjoy

Skövde kommun storsatsar på Mariesjöområdet, där det ska bli 3500–4000 bostäder på sikt. I Skövde Science city kommer bostäder varvas med företagslokaler, mötesplatser och service för att skapa dynamik och en levande stadsdel. Skövdebostäder är en av de första aktörerna som bygger inom ramen för satsningen.

Hållbart boende

Skövdebostäder vill skapa bostäder där du kan bo med så litet avtryck på miljön som möjligt. Lägenheterna på Bostället är energieffektiva och husen har solceller på taken. Det mesta ligger på cykelavstånd från Mariesjö. Det gör cykeln till ett miljövänligt och smidigt alternativ till bilen – och din cykel förvarar du i vårt cykelhus. Det är också nära till resecentrum, knytpunkten för all kollektivtrafik i Skövde.

Två hus

På Bostället finns två hus:

Lärkstigen (12 lägenheter) – Planerad inflytt september 2023
Mariesjövägen (59 lägenheter) – Planerad inflytt december 2023

Skriv upp dig på intresselista

Lämnar du din e-postadress kommer vi att skicka elektroniska nyhetsbrev till dig när vi har något nytt att berätta om projektet.

Se också till att ställa dig i bostadskön nu om du inte redan gör det!

 
Föregående
Nästa

Tack vare A-möbler kan vi visa upp en möblerad lägenhet i ett av de två husen som vi bygger på Bostället i Mariesjö. Bilderna och filmen kommer från en lägenhet med två rum och kök på 61 kvadratmeter.

Om lägenheterna

Välkommen in till en helt nybyggd lägenhet på Bostället! Här är bostaden och planlösningen noga uttänkt för att du som hyresgäst ska ha ett trivsamt och praktiskt hem. Det gäller allt från en funktionell yta med klinkers i hallen till en stilfullt inbyggd mikrovågsugn i köket.

Den öppna planlösningen ger flexibilitet och goda möjligheter till social samvaro. Lägenheterna har vita väggar och stora fönster med gott ljusinsläpp – vilket gör att lägenheterna känns ljusa och rymliga.

Utöver garderoberna i lägenheten får du också tillgång till ett förråd.

Standard

I bostädernas standard ingår:

 • Ekparkett.
 • Klinkers i duschrum och entré.
 • Tvättmaskin och torktumlare.
 • WC, tvättställ och draperistång.
 • Handdukstork i duschrum.
 • Induktionsspis med varmluftsugn.
 • Kyl och frys. I ettor och tvåor är kylen och frysen staplade på varandra och de är något mindre i storleken. I treor och fyror är det fullstora skåp som står bredvid varandra.
 • Diskmaskin.

Balkong eller uteplats

Alla lägenheter på Bostället har egen balkong eller uteplats. Här kan du som hyresgäst odla egna växter – eller bara ha en trevlig plats att dricka kaffe i solen på.

Storlekar

Majoriteten av lägenheterna är ettor på 35 kvadratmeter och tvåor på 61 kvadratmeter.  Det finns även några treor och fyror på Mariesjövägen.

Ritningarna nedan är endast typexempel på hur lägenheterna är utformade. Lägenheterna kan därför skilja sig något i utformning.

Ettor och tvåor på Lärkstigen

Vi hyr först ut tolv ettor och tvåor på Lärkstigen. Läs mer om hur uthyrningen går till.

På Lärkstigen ligger alla lägenheter likadant i huset. Det är fyra lägenheter per plan – två ettor och två tvåor.

Hyror

Detta är inflyttningshyrorna för nyproduktionen på Bostället. 

Antal rum
Storlek
Månadshyra
Antal
1 rum och kök
35 m²
5 850 kronor
33
2 rum och kök
50 m²
7 500 kronor
2
2 rum och kök
61 m²
8 200 kronor
30
3 rum och kök
75 m²
9 600 kronor
3
4 rum och kök
88 m²
10 800 kronor
3

Hushållsel samt kall- och varmvatten tillkommer. Uppvärmning ingår. Kostnaden för bredbandsanslutning tillkommer också.

Du behöver inte teckna ett eget elhandelsavtal innan du flyttar in, utan vi står för avtalet. 

Parkering

Parkeringsplats ingår inte i hyran, utan det hyrs separat. En parkeringsplats på Bostället kostar 200 kr i månaden.

Det finns 46 parkeringsplatser på Bostället, inklusive besöksparkeringar och platser för rörelsehindrade. 

Visualisering av två hus med människor och bilar i förgrunden
Bostället ligger på Mariesjö, där Skövde kommun storsatsar för att skapa Skövde Science City. Bild: Studio Ekberg

Cykelhus och växter

Bostället består av två hus – en större byggnad på Mariesjövägen och en mindre med adress Lärkstigen. I området finns flera lösningar för en ekologisk hållbar livsstil, som ett cykelhus och solceller på taken. .

Att ha grönt i omgivningen är viktigt för trivseln – och på Bostället sätter vi buskar, häckar och blommor. Det kommer också att finnas ett antal träd, bland annat skogslönn.

Här hittar du en områdeskarta över Bostället.

Parkeringar

Vi hyr ut ett antal parkeringar på Bostället. Detta är bra att veta:

 • Parkeringsplatserna på Bostället är klara i december 2023 – och det är alltså först då du kan hyra en plats till din bil. Som hyresgäst på Lärkstigen kan du så länge använda 24-timmarparkeingen sydost om Thai House kostnadsfritt. Här finns en karta över var parkeringen ligger. Den här tillfälliga lösningen kan användas från 1 september till 1 december 2023.
 • Det finns 46 parkeringsplatser på Bostället, inklusive besöksparkeringar och platser för rörelsehindrade.
 • Hyran för en plats är 200 kr i månaden.
 • Tio parkeringsplatser har laddningsmöjlighet för elbil. Här kan du läsa mer om laddbox och kostnaden för den.
 • Parkeringarna på Bostället hyrs ut separat via vår parkeringskö. Du kan sedan anmäla intresse på lediga parkeringar – och ifall flera personer vill ha samma plats är det köpoängen som avgör. När du blivit hyresgäst hjälper vi dig att upprätta en intresseanmälan för parkering. Du kan inte stå i parkeringskön förrän du skrivit kontrakt på en lägenhet.
 • Behöver du verkligen egen bil? Boställets läge gör att du enkelt tar cykeln eller bussen. Det finns ett cykelhus i området och du har nära till Resecentrum, knytpunkten för all kollektivtrafik i Skövde.

Skövde Science City

Bostället är en del i den stadsdel som växer fram och ska stå helt klar 2040. Då kommer mellan 3 500- 4 000 lägenheter stå färdiga tillsammans med 100 000 m2 kontors- och högskoleyta. Ett väldigt ambitiöst projekt som du kan följa i länken nedan.

Nära till det mesta

Bostället ligger på Mariesjö, nära restaurangen Thai House. Läget är mycket fördelaktigt med nära till centrumkärnan och utbudet där. Det är inte långt till resecentrum och därmed lätt  att åka kollektivt. Placeringen passar också dig som studerar på Högskolan i Skövde eller arbetar på Science Park Skövde.

Datum på vägen!

 • 23-30 mars är lägenheterna på Lärkstigen publicerade på webben
 • 30 mars är sista dag att prioritera de lägenheter du valt bland lägenheterna på Lärkstigen.
 • 31 mars börjar vi skicka erbjudanden
 • 1 september är inflyttning för de tolv lägenheterna på Lärkstigen.
 • 1 december är planerad inflyttning på de 59 lägenheterna på Mariesjövägen.
Nyckelknippa med säkerhetsbricka, passerbricka och nyckelring med Skövdebostäders logga, telefonnummer och webbadress på.

Så får du en lägenhet på Bostället - Lärkstigen

Vi hyr ut de tolv ettorna och tvåorna på Lärkstigen först. Lite längre fram kommer vi även att släppa de 59 lägenheterna på Mariesjövägen – och uthyrningsförfarandet kommer att vara det samma. Vi återkommer med datum för Mariesjövägen när det är bestämt.

1. Ställ dig i vår bostadskö

Vi hyr ut lägenheterna på Bostället via vår ordinarie bostadskö. Om du inte redan står i vår bostadskö, ställ dig där för att samla köpoäng.

2. Anmäl dig på lägenheterna och prioritera.

Den 23 mars publicerar vi de tolv lägenheterna på Lärkstigen här på vår webbplats. Bostäderna kommer ut på webben under förmiddagen. 

Du kan då logga in på Mina sidor och sedan anmäla dig på de objekt du är intresserade av. Du kan anmäla dig på hur många du vill – men tänk på att det bara ska vara lägenheter du kan tänkta dig att bo i.

Objekten ligger ute till och med 30 mars, så du har tills dess på dig att anmäla intresse och prioritera. Det har ingen betydelse när under den här perioden som du anmäler dig, så du kan göra detta i lugn och ro.

När du prioriterar objekten lägger du den du allra helst vill ha överst, som nummer 1. Nummer 2 är ditt andra val och så vidare. När de lägenheter du anmält dig på ligger i den prioriteringsordning du valt kan du sätta dig lugnt och vänta tills vi börjar skicka erbjudanden.

3. Vi skickar erbjudanden

Om du har längst kötid på en eller flera av de lägenheter du anmält intresse för får du erbjudande på den lägenhet du prioriterat högst. Du kan endast få ett erbjudande i den första uthyrningsomgången.

Erbjudandet skickas normalt via e-post (håll koll ifall det hamnar i skräpposten) men går också att se på Mina sidor. Tackar du nej till detta erbjudande kommer du inte att få något nytt erbjudande från samma uthyrningsomgång. Anmäl därför intresse endast för de lägenheter du verkligen är intresserad av.

Eftersom det är nyproduktion kan du inte titta på lägenheten innan du tackar ja. Eventuellt är därför svarstiden något kortare än vanligt. Det står i erbjudandet och du ser på Mina sidor hur lång tid du har på dig att svara. Enklast svarar du via Mina sidor. Om du inte tackat ja inom angiven svarstid, skickas erbjudandet vidare till nästa person på tur.

4. Du skriver kontrakt

När du tackar ja på erbjudandet tackar du ja till kontraktet. Vi kanske ber dig att komplettera vissa uppgifter.

Sedan skickar vi kontraktet till dig för e-signering som du enklast signerar med bank-ID. Du som inte har bank-id kan signera kontraktet digitalt med hjälp av en pinkod eller få kontraktet hemskickat via brev.

Du skriver kontraktet direkt även om inflyttningen är först senare.

Du börjar betala hyran först när kontraktet börjar gälla – men den första hyresavin kommer månaden innan inflytt eftersom hyran betalas en månad i förskott.

Rökfritt område

Bostället blir ett rökfritt område. Det är inte tillåtet att röka i och kring husen – men däremot på vissa uppmärkta platser i området. Syftet är att skapa en hållbar och trivsam boendemiljö för alla hyresgäster.

Var får man röka?

Det finns avsedda platser för rökning som är tydligt uppmärkta i området. Utöver dessa platser råder det rökförbud överallt. Det är alltså till exempel inte tillåtet att röka i huset, vid entréerna eller på din balkong eller uteplats.

Jag är rökare. Får jag inte hyra en lägenhet?

Jo, absolut! Så länge du bara röker på de avsedda platserna är du välkommen att hyra en lägenhet.

Vad händer om någon bryter mot förbudet?

Då hanterar vi ärendet som vi hanterar andra störningsärenden. Om din granne bryter mot förbudet och stör med sin rökning ska du kontakta din kvartersvärd. Vi tar kontakt med den som stör och störningar dokumenteras också av oss. Vid upprepade störningar kan man bli av med lägenheten. Det är då Hyresnämnden som avgör. Läs mer om störningsärenden här.

Varför ska det vara rökfritt på Bostället?

Det handlar dels om våra hyresgästers trivsel. Vi får ofta in klagomål om rökande grannar. På Bostället kan rökare fortfarande röka på de avsedda platserna i området, men som granne behöver man inte bli utsatt för passiv rökning om man inte vill.

Vi vill också främja hälsa och hållbarhet. Cigarettfimpar på marken är dåligt för miljön och med tydliga rökplatser med askkoppar hoppas vi kunna minska nedskräpningen.

Skövdebostäder har sedan tidigare ett rökfritt hus på Kurortsvägen 10 – något som varit uppskattat bland hyresgästerna där. Vi vet att en stor andel unga är positiva till rökfria hus. I en undersökning med 400 studenter genomförd 2020 av Origo Group svarar 78% att de är positiva till konceptet.

Antal våningar:
3-5
Antal lägenheter:
71
Antal ettor:
33
Antal tvåor:
32
Antal treor:
3
Antal fyror:
3

Lediga objekt i området

2 rum
61 ㎡
vån 3
8200kr/mån
Inflyttning:
2023-09-01
Sista anmälan: 2023-03-30
Objekts-ID: 37-1-06671
8 200 kr/mån
1 rum
35 ㎡
vån 3
5850kr/mån
Inflyttning:
2023-09-01
Sista anmälan: 2023-03-30
Objekts-ID: 37-1-06670
5 850 kr/mån
1 rum
35 ㎡
vån 3
5850kr/mån
Inflyttning:
2023-09-01
Sista anmälan: 2023-03-30
Objekts-ID: 37-1-06669
5 850 kr/mån
2 rum
61 ㎡
vån 3
8200kr/mån
Inflyttning:
2023-09-01
Sista anmälan: 2023-03-30
Objekts-ID: 37-1-06668
8 200 kr/mån
2 rum
61 ㎡
vån 2
8200kr/mån
Inflyttning:
2023-09-01
Sista anmälan: 2023-03-30
Objekts-ID: 37-1-06667
8 200 kr/mån
1 rum
35 ㎡
vån 2
5850kr/mån
Inflyttning:
2023-09-01
Sista anmälan: 2023-03-30
Objekts-ID: 37-1-06666
5 850 kr/mån
1 rum
35 ㎡
vån 2
5850kr/mån
Inflyttning:
2023-09-01
Sista anmälan: 2023-03-30
Objekts-ID: 37-1-06665
5 850 kr/mån
2 rum
61 ㎡
vån 2
8200kr/mån
Inflyttning:
2023-09-01
Sista anmälan: 2023-03-30
Objekts-ID: 37-1-06664
8 200 kr/mån
2 rum
61 ㎡
vån 1
8200kr/mån
Inflyttning:
2023-09-01
Sista anmälan: 2023-03-30
Objekts-ID: 37-1-06663
8 200 kr/mån
1 rum
35 ㎡
vån 1
5850kr/mån
Inflyttning:
2023-09-01
Sista anmälan: 2023-03-30
Objekts-ID: 37-1-06661
5 850 kr/mån
1 rum
35 ㎡
vån 1
5850kr/mån
Inflyttning:
2023-09-01
Sista anmälan: 2023-03-30
Objekts-ID: 37-1-06662
5 850 kr/mån
2 rum
61 ㎡
vån 1
8200kr/mån
Inflyttning:
2023-09-01
Sista anmälan: 2023-03-30
Objekts-ID: 37-1-06660
8 200 kr/mån
Laddar