Inflytt sommaren 2022
Färdigbyggt

Kvarnbäcksgatan 2-16

Antal våningar:
2
Antal lägenheter:
68
Antal ettor:
8
Antal tvåor:
26
Antal treor:
28
Antal fyror:
6

Jordfräsen i Trädgårdsstaden

Området nästan klart

Tiden går fort när man har roligt. Nu är det snart dags för de sista hyresgästerna att flytta in. Sen återstår en del markarbete innan området är helt klart.

I bildgalleriet har vi lagt en del bilder inifrån en möblerad lägenhet och lite bilder från byggandet av området. Nedan finns en områdeskarta som visar var alla husen ligger.

68 lägenheter med plats för liv

I den tredje etappen av Trädgårdsstaden, i den delen som ansluter mot Lundenområdet växer Skövdebostäders bostadsområde Jordfräsen fram. Här blir det 68 lägenheter i åtta huskroppar i två plan.

Huslängorna ligger utmed tomtgränsen och har portaler för genomsikt och inbjudande ingångar för både besökare och boende. Parkeringar finns inne på gården. Där finns också utrymmen för olika typer av rekreation, på en del finns en lekplats för yngre barn, på en annan del finns grillmöjlighet och ytterligare en yta finns för den som vill sitta i lugn och ro med vattenspel och fina växter. Utanför området på granntomten har kommunen plan för en större lekplats för barn.

Lägenheter finns i storlekar ettor till fyror, från 35 kvadratmeter till 90 kvadratmeter och beskrivs mer under rubriken Lägenheterna.

Entreprenör för projektet är Skeppsviken Bygg i Skövde AB. Arkitekt är Studio Ekberg. 

I samband med byggstart gjordes följande uttalanden.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Skövdebostäder i det här projektet. Att få bygga hyresrätter inom allmännyttan är helt i linje med vår vision om att finnas på alla delar av bostadsmarknaden och bidra till samhällsutvecklingen i Skövde. Här får vi möjlighet att erbjuda moderna, funktionella lägenheter för alla, säger Peter Lennartsson, vd för Skeppsviken Bygg i Skövde AB.

Skövdebostäder har sedan tidigare lägenheter i närliggande stadsdelar och får med denna nya placering en helhet i beståndet.

– Det känns bra att vi etablerar oss i Trädgårdsstaden som är en snabbt växande stadsdel, säger Thomas Liljebo, byggprojektledare på Skövdebostäder.

– Våra lägenheter blir ett bra tillskott till villor och andra boendeformer i området. Genom vår placering i Trädgårdsstaden knyter området an mot Horsås och Lundenområdet. Med denna nya riktning ringar vi in staden och tillför något till marknaden som inte finns i vårt bestånd sedan tidigare, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

   Cykelparkering
  
Förrådsutrymme
  
Grillplats
  
Inbyggnadsugn med varmluft
  
Lekplats för små barn
  
Plats utomhus för samvaro
  
Solceller
  
Tvättställskommod
Byggstart: Våren 2021
Inflyttning: Sommaren 2022
Uthyrningsstart: 10 februari, 2022

Datum på vägen!

 • 10 – 17 februari är lägenheterna publicerade på webben
 • 17 februari sista dag att prioritera de lägenheter du valt
 • 18 februari börjar vi skicka erbjudanden
 • 1 juli inflyttning i hus 2 och 4
 • 1 oktober inflyttning i hus 6 och 8
 • 1 december inflyttning i hus 10, 12, 14 och 16
Nyckelknippa med säkerhetsbricka, passerbricka och nyckelring med Skövdebostäders logga, telefonnummer och webbadress på.

Så får du en lägenhet på Jordfräsen

1. Ställ dig i vår bostadskön

Vi går efter poängen i bostadskön när vi hyr ut nyproduktionen på Jordfräsen. Du får en köpoäng per dag du står i vår bostadskö. Så, om du inte redan står i vår bostadskö, ställ dig där genast! 

2. Anmäl dig på lägenheterna och prioritera.

Den 10 februari publicerar vi alla 68 lägenheterna på Jordfräsen här på vår webbplats.

Du kan då logga in på Mina sidor och sedan anmäla dig på de objekt du är intresserade av. Du kan anmäla dig på hur många du vill – men tänk på att det bara ska vara lägenheter du kan tänkta dig att bo i.

Objekten ligger ute till och med 17 februari, så du har tills dess på dig att anmäla intresse och prioritera. Det har ingen betydelse när under den här perioden som du anmäler dig, så du kan göra detta i lugn och ro.

När du prioriterar objekten lägger du den du allra helst vill ha överst, som nummer 1. Nummer 2 är ditt andra val och så vidare. När de lägenheter du anmält dig på ligger i den prioriteringsordning du valt kan du sätta dig lugnt och vänta tills vi börjar skicka erbjudanden.

3. Vi skickar erbjudanden

Om du har längst kötid på en eller flera av de lägenheter du anmält intresse för får du erbjudande på den lägenhet du prioriterat högst. Du kan endast få ett erbjudande i den första uthyrningsomgången.

Erbjudandet skickas normalt via e-post (håll koll ifall det hamnar i skräpposten) men går också att se på Mina sidor. Tackar du nej till detta erbjudande kommer du inte att få något nytt erbjudande från samma uthyrningsomgång. Anmäl därför intresse endast för de lägenheter du verkligen är intresserad av.

Eftersom det är nyproduktion kan du inte titta på lägenheten innan du tackar ja. Eventuellt är därför svarstiden något kortare än vanligt. Det står i erbjudandet och du ser på Mina sidor hur lång tid du har på dig att svara. Enklast svarar du via Mina sidor. Om du inte tackat ja inom angiven svarstid, skickas erbjudandet vidare till nästa person på tur.

4. Du skriver kontrakt

När du tackar ja på erbjudandet tackar du ja till kontraktet. Vi kanske ber dig komplettera vissa uppgifter. Sedan skickar vi kontraktet till dig för e-signering som du signerar med bank-ID. Du skriver kontraktet direkt även om inflyttningen är först senare.

Har du inte bank-ID kan vi skicka ett fysiskt kontrakt till dig.

Du börjar betala hyran först när kontraktet börjar gälla – men den första hyresavin kommer månaden innan inflytt eftersom hyran betalas en månad i förskott.

Grattis till din nya lägenhet!

Lägenheterna

I området finns åtta ettor, 26 tvåor, 28 treor och sex fyror.

1 rok – 8 st
2 rok – 26 st
3 rok – 28 st
4 rok – 6 st

I det här området  är det olika förutsättningar för de åtta husen vilket ger flera olika typer av lägenheter med spännande lösningar. Fyra av ettorna har ett loft ovanför badrum och hall som ger dig mer yta att leva på än de 35 kvadratmeter som står på hyreskontraktet. I tabellen finns länkar till exempelritningar.

Lägenheterna förekommer i spegelvända varianter, vissa mått kan skilja sig åt och fönstersättningen beror på var i huset lägenheterna ligger.

Antal rum
Storlek
Månadshyra
Antal
Exempelritning
1 rum och kök
35 m2
4 950 kronor
4
Exempel på 1 rum och kök
1 rum och kök, med loft
35 m2
4 950 kronor
4
Exempel på 1 rum och kök med loft
2 rum och kök
55 m2
7 150 kronor
20
Exempel på 2 rum och kök på 55 m2
2 rum och kök
60 m2
7 450 kronor
6
Exempel på 2 rum och kök på 60 m2
3 rum och kök
75 m2
8 800 kronor
28
Exempel på 3 rum och kök
4 rum och kök
90 m2
10 300 kronor
6
Exempel på 4 rum och kök

Hög standard

Lägenheterna har genomgående hög standard. Istället för att erbjudas som tillval ingår till exempel svängbara duschhörn, induktionshäll och diskmaskin redan från början. 

I lägenheternas standard ingår:

 • Ekparkett
 • Klinkers i duschrum, wc och entré
 • Handdukstork i duschrum
 • Tvättmaskin/torktumlare
 • Svängbara duschhörn i glas
 • Tvättställskommod
 • Induktionshäll i bänkskiva med underliggande varmluftsugn
 • Diskmaskin

Hyra och kostnader

Hyran är förhandlad med hyresgästföreningen, se tabellen ovan. 

Utöver grundhyran tillkommer kostnader för hushållsel, varmvatten och kallvatten. Även abonnemang för tv och bredband tillkommer. Vi vill även påminna om att du ska teckna en hemförsäkring innan du flyttar in.

Se var lägenheten ligger

I bostadsväljaren kan du se var lägenheten ligger i förhållande till alla husen i området.

Exempel på lägenheternas ritningar

I tabellen ovan kan du ladda ner exempelritningar som pdf. Om du scrollar ner här finns samma ritningar som bilder. Vilken lägenhet lockar dig mest?

Exempel på hur en lägenhet med 4 rum och kök på 90 kvadratmeter kan se ut på Jordfräsen.
Ritning över en trerumslägenhet på 75 kvadratmeter.
Exempel på hur en lägenhet med 3 rum och kök på 75 kvadratmeter kan se ut på Jordfräsen.
Exempel på hur en lägenhet med 2 rum och kök på 60 kvadratmeter kan se ut på Jordfräsen.
Exempel på hur en lägenhet med 2 rum och kök på 55 kvadratmeter kan se ut på Jordfräsen.
Exempel på hur en lägenhet med 1 rum och kök på 35 kvadratmeter kan se ut på Jordfräsen.
Exempel på hur en lägenhet med 1 rum och kök på 35 kvadratmeter med ett loft kan se ut på Jordfräsen.

Två dagar i maj öppnar vi upp en trea för visning. Lägenheten som visas är en trerumslägenhet på 75 kvadratmeter. Besök gärna lägenheten i vår bostadsväljare innan visningen för att få en uppfattning var lägenheten ligger och se planlösningen.

 

Tid och plats!

Välkommen följande datum och tider:

Torsdag 5 maj, 16.00-18.00
Lördag 7 maj, 10.00-12.00

Adress: Kvarnbäcksgatan 2 A

Bra att veta om visningen

 • Det är öppet hus-stil, ingen anmälan krävs – kom den tid som passar dig.
 • Det kostar inget och ingen föranmälan krävs.
 • Du får vänta i kö utomhus tills det blir din tur att gå in i lägenheten. Vi kommer att begränsa antalet personer som är i lägenheten samtidigt. Självklart får du och ditt sällskap gå in tillsammans.
 • Tänk på att det inte finns någon möjlighet att gå på toaletten under visningen.
 • Visningen sker enbart i en lägenhet på markplan, övriga området är en byggarbetsplats och kommer inte vara tillgängligt.
 • Det är begränsad tillgänglighet och viss nivåskillnad finns både  utomhus och in i lägenheten då portalen ej ännu är klar.

Lägenheten är möblerad

För att ge bästa möjliga upplevelse av lägenheten kommer den vid visningen att vara möblerad. Möblering och styling sker av lokala företag.

Möblerna kommer från:
A-möbler
https://www.a-mobler.se/ 

Stylingen utförs av:
Beatrice Borg Arnholm
Home By Bea
Instagram: @homedecorbybea

Ann-Sofie Hjortmar
Hjortmar Hem & Inredning
Instagram: @hjortmardesign

Ann-Sofie driver även butiken Boligheter i Skövde och därifrån kommer de flesta inredningsdetaljerna i stylingen.
Instagram: @boligheterskovde

Kvarnbäcksgatan 2-16
Antal våningar:
2
Antal lägenheter:
68
Antal ettor:
8
Antal tvåor:
26
Antal treor:
28
Antal fyror:
6

Lediga objekt i området

parkeringsplats
170 kr/mån
Tillgänglig från:
Nu!
Anmäl intresse senast:
10
ObjektsID:
39-5-00009
P-direkt
170 kr/mån
parkeringsplats
170 kr/mån
Tillgänglig från:
2023-07-01
Anmäl intresse senast:
2023-06-05
ObjektsID:
39-5-00006
170 kr/mån
carport
340 kr/mån
Tillgänglig från:
2023-09-01
Anmäl intresse senast:
2023-06-05
ObjektsID:
39-4-00103
340 kr/mån
parkeringsplats-laddbox
370 kr/mån
Tillgänglig från:
Nu!
Anmäl intresse senast:
10
ObjektsID:
39-5-00038
P-direkt
370 kr/mån
parkeringsplats
170 kr/mån
Tillgänglig från:
Nu!
Anmäl intresse senast:
10
ObjektsID:
39-5-00065
P-direkt
170 kr/mån
parkeringsplats-laddbox
370 kr/mån
Tillgänglig från:
Nu!
Anmäl intresse senast:
10
ObjektsID:
39-5-00042
P-direkt
370 kr/mån
parkeringsplats
170 kr/mån
Tillgänglig från:
Nu!
Anmäl intresse senast:
10
ObjektsID:
39-5-00057
P-direkt
170 kr/mån
parkeringsplats
170 kr/mån
Tillgänglig från:
Nu!
Anmäl intresse senast:
10
ObjektsID:
39-5-00056
P-direkt
170 kr/mån
parkeringsplats
170 kr/mån
Tillgänglig från:
Nu!
Anmäl intresse senast:
10
ObjektsID:
39-5-00025
P-direkt
170 kr/mån
hcp-parkering
170 kr/mån
Tillgänglig från:
Nu!
Anmäl intresse senast:
10
ObjektsID:
39-5-00070
P-direkt
170 kr/mån
hcp-parkering
170 kr/mån
Tillgänglig från:
Nu!
Anmäl intresse senast:
10
ObjektsID:
39-5-00049
P-direkt
170 kr/mån
parkeringsplats-laddbox
370 kr/mån
Tillgänglig från:
Nu!
Anmäl intresse senast:
10
ObjektsID:
39-5-00043
P-direkt
370 kr/mån
parkeringsplats-laddbox
370 kr/mån
Tillgänglig från:
Nu!
Anmäl intresse senast:
10
ObjektsID:
39-5-00039
P-direkt
370 kr/mån
hcp-parkering
170 kr/mån
Tillgänglig från:
Nu!
Anmäl intresse senast:
10
ObjektsID:
39-5-00037
P-direkt
170 kr/mån
parkeringsplats-laddbox
370 kr/mån
Tillgänglig från:
Nu!
Anmäl intresse senast:
10
ObjektsID:
39-5-00020
P-direkt
370 kr/mån
hcp-parkering
170 kr/mån
Tillgänglig från:
Nu!
Anmäl intresse senast:
10
ObjektsID:
39-5-00018
P-direkt
170 kr/mån
parkeringsplats
170 kr/mån
Tillgänglig från:
Nu!
Anmäl intresse senast:
10
ObjektsID:
39-5-00012
P-direkt
170 kr/mån
hcp-parkering
170 kr/mån
Tillgänglig från:
Nu!
Anmäl intresse senast:
10
ObjektsID:
39-5-00004
P-direkt
170 kr/mån
parkeringsplats-laddbox
370 kr/mån
Tillgänglig från:
Nu!
Anmäl intresse senast:
10
ObjektsID:
39-5-00023
P-direkt
370 kr/mån
Laddar
Skip to content