Planerat
Antal lägenheter:

Uthyrning

Datum på vägen!

  • 10 – 17 februari är lägenheterna publicerade på webben
  • 17 februari sista dag att prioritera de lägenheter du valt
  • 18 februari börjar vi skicka erbjudanden
  • 1 juli inflyttning i hus 2 och 4
  • 1 oktober inflyttning i hus 6 och 8
  • 1 december inflyttning i hus 10, 12, 14 och 16
Nyckelknippa med säkerhetsbricka, passerbricka och nyckelring med Skövdebostäders logga, telefonnummer och webbadress på.

Så får du en lägenhet på Jordfräsen

1. Ställ dig i vår bostadskön

Vi går efter poängen i bostadskön när vi hyr ut nyproduktionen på Jordfräsen. Du får en köpoäng per dag du står i vår bostadskö. Så, om du inte redan står i vår bostadskö, ställ dig där genast! 

2. Anmäl dig på lägenheterna och prioritera.

Den 10 februari publicerar vi alla 68 lägenheterna på Jordfräsen här på vår webbplats.

Du kan då logga in på Mina sidor och sedan anmäla dig på de objekt du är intresserade av. Du kan anmäla dig på hur många du vill – men tänk på att det bara ska vara lägenheter du kan tänkta dig att bo i.

Objekten ligger ute till och med 17 februari, så du har tills dess på dig att anmäla intresse och prioritera. Det har ingen betydelse när under den här perioden som du anmäler dig, så du kan göra detta i lugn och ro.

När du prioriterar objekten lägger du den du allra helst vill ha överst, som nummer 1. Nummer 2 är ditt andra val och så vidare. När de lägenheter du anmält dig på ligger i den prioriteringsordning du valt kan du sätta dig lugnt och vänta tills vi börjar skicka erbjudanden.

3. Vi skickar erbjudanden

Om du har längst kötid på en eller flera av de lägenheter du anmält intresse för får du erbjudande på den lägenhet du prioriterat högst. Du kan endast få ett erbjudande i den första uthyrningsomgången.

Erbjudandet skickas normalt via e-post (håll koll ifall det hamnar i skräpposten) men går också att se på Mina sidor. Tackar du nej till detta erbjudande kommer du inte att få något nytt erbjudande från samma uthyrningsomgång. Anmäl därför intresse endast för de lägenheter du verkligen är intresserad av.

Eftersom det är nyproduktion kan du inte titta på lägenheten innan du tackar ja. Eventuellt är därför svarstiden något kortare än vanligt. Det står i erbjudandet och du ser på Mina sidor hur lång tid du har på dig att svara. Enklast svarar du via Mina sidor. Om du inte tackat ja inom angiven svarstid, skickas erbjudandet vidare till nästa person på tur.

4. Du skriver kontrakt

När du tackar ja på erbjudandet tackar du ja till kontraktet. Vi kanske ber dig komplettera vissa uppgifter. Sedan skickar vi kontraktet till dig för e-signering som du signerar med bank-ID. Du skriver kontraktet direkt även om inflyttningen är först senare.

Har du inte bank-ID kan vi skicka ett fysiskt kontrakt till dig.

Du börjar betala hyran först när kontraktet börjar gälla – men den första hyresavin kommer månaden innan inflytt eftersom hyran betalas en månad i förskott.

Grattis till din nya lägenhet!

Antal lägenheter:
Skip to content