Inflytt har varit
Färdigbyggt

Kurortsvägen 10

Antal våningar:
12
Antal lägenheter:
132
Antal ettor:
114
Antal tvåor:
18

Kurorten

Kurorten

Välkommen till Kurortsvägen 10 – ett nybyggt hus med moderna och yteffektiva studentlägenheter. Det centrumnära läget med kort avstånd till Högskolan i Skövde är perfekt för dig som är student. Huset är fullt uthyrt och inflyttat från höstterminen 2021. Uppsagda lägenheter hyrs ut via studentbostadskön.

   Cykelparkering
  
Förrådsutrymme
  
Gemensam terrass
  
Solceller
Byggstart: Hösten 2019
Inflyttning: Har varit
Uthyrningsstart: Hyrs ut löpande via studentbostadskön

Behov av studentbostäder

Skövdebostäder äger och förvaltar cirka 860 studentlägenheter och 2018 byggde vi området Ekedal för ungdomar. Trots detta behövs fler studentlägenheter. Vi byggde det nya huset på Kurorten för att möta efterfrågan och satsa på Skövdes studenter.

Snabbfakta

 • Ettorna är på 30,5 kvadratmeter och tvåorna på 44,5 kvadratmeter
 • Huset är byggt i suterräng med två entréer, en mot centrum och en mot Boulognerskogen. Det är tolv våningar högt (tio från Kurortsvägen och tolv från parken).
 • Huset var klart till höstterminen 2021.
 • Det finns cykelparkering, förrådsutrymmen, gemensam terrass och huset har solceller på taket
 • Huset byggdes av Skövdebostäder och totalentreprenör Skeppsviken Bygg AB.
 • Området är inte anslutet till Högskolans datanät, vilket gör att du inte kan få tillgång till studentnätet när du bor på  Kurorten 10. Du får teckna eget avtal via Open Universe. 

Du har allt på kort avstånd

Kurorten ligger 500 meter från Högskolan i Skövdes campusområde. Stadskärnan med matbutik, shopping, nöjen, badhus och flera gym ligger också alldeles intill. Dessutom har du inte långt till Resecentrum, som är knutpunkten för all buss- och tågtrafik. Som hyresgäst kan du alltså gå, cykla eller åka kollektivt i stort sett överallt och behovet av egen bil är minimalt. Kurorten ligger precis vid lummiga stadsparken Boulognerskogen. Utöver trevliga grönytor ligger kårhuset och en liten badsjö här. Kort sagt – Kurorten har det perfekta läget för dig som är student i Skövde.

Här hittar du en områdeskarta över Kurorten. 

Det cykelvänliga huset

Från Kurorten finns det mesta på behändigt trampavstånd. Cykeln är alltså både ett smidigt och klimatsmart transportmedel för dig som är hyresgäst.

Vi har satsat på cykelförvaring och du hittar cykelförvaring utmed gavlarna på huset. Det finns också en cykelservicestation där du kan pumpa däcken och ta hand om din cykel, så att den håller länge. Inte nog med det – det finns en gemensam cykelpool för dig som vill låna cykel.

Lägenheterna

Kurorten består av 132 nya ettor och tvåor. Planlösningar och materialval är genomtänkta in i minsta detalj för att du som student ska ha ett så trivsamt och praktiskt boende som möjligt.

Välkommen på en rundtur! Filmen ovan är en etta på 29,5 kvadratmeter och den vanligaste typen i huset. Lägenheten är en visningslägenhet som är möblerad av A-möbler. Alla bostäder hyrs ur omöblerade.

Gott om plats i köket

Studentlivet behöver inte innebära snabbnudlar – för på Kurorten får du ett nytt och praktiskt planerat kök. Det gör matlagningen så mycket roligare!

Köksdelen är rymligt för att vara i en studentlägenhet. Det finns arbetsytor där du kan förbereda din mat och en rejäl diskbänk med två hoar. Du har en normalstor spis med keramisk häll och en ugn. Eftersom köksdelen innehåller en kyl och en frys finns det goda möjligheter att förvara matlådor inför en pluggspäckad tentavecka. Du har också gott om skåp i olika storlekar där du förvarar din köksutrustning.

Köksdelen har skåpsluckor i vitt och grått med ett ljust stänkskydd i laminat över arbetsytorna. Det finns ingen diskmaskin i lägenheten.

Kök med kyl och frys, spis, grå skåp med lådor nedanför diskbänken och vita skåp ovanför diskbänken. Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto.
Kök på Kurortsvägen 10. Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto.

Helkaklat badrum

På Kurorten får du också ett nytt och fräscht badrum med god standard och med bra kvalitet på materialval.

Rummet har vitt kakel på väggarna och grått klinkers på golvet. Det finns ett duschhörn med upphängning för ett duschdraperi. Badrummet innehåller också ett handfat och ett badrumsskåp med spegeldörrar och belysning. I spegelskåpet finns uttag för hårtorken eller tandborstladdaren. Dessutom ger en smidig handdukstork extra vardagslyx.

Grå klinkers på golvet, vitt kakel på väggarna, handfat till höger, toalettstol, handdukstork och längst in en dusch med duschdraperi. Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto.
Badrum med kakel och klinker. Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto.

Smart sovalkov

I ettorna finns en praktisk sovalkov där du kan ha din säng. I taket på alkoven finns det fiffigt placerade skåp för förvaring.

Från vardagsrums delen ser man bort mot sovalkoven. Ovanför sovalkoven finns det skåp.
Sovalkov. Lägenheten är möblerad av A-möbler, för att visa hur du kan inreda din bostad både snyggt och kvadratsmart. Alla lägenheterna hyrs ut omöblerade. Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto.

Hall med garderober

Välkommen in i lägenheten och den vitmålade hallen! Här möts du av en hatthylla och ett städskåp där du kan förvara din dammsugare och annan städutrustning. I ettorna är två normalstora garderober placerade i anslutning till hallen. Ytterdörren har ett tittöga så du kan se vem som är utanför i korridoren.

Hatthylla. Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto.
I hallen finns en hatthylla med klädhängare. Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto.

Gemensam tvättstuga

Lägenheterna på Kurorten har ingen egen tvättmaskin. Däremot finns det en gemensam, toppmodern tvättstuga i huset där du kan boka tvättmaskin och torktumlare. Det innebär att du har bra möjlighet att tvätta och torktumla.

Stora fönster

Bostäderna på Kurorten har stora fönster med persienner. Utöver trevligt ljusinsläpp kan du njuta av utsikten. Beroende på i vilket väderstreck du bor i kan du följa årstidernas färgskiftningar i Boulognerskogen eller se ut mot Skövdes stadskärna.

Storlekar

Huset består av:

 • 114 ettor med eget kök, de flesta på drygt 30 kvadratmeter
 • 18 tvåor på 44,5 kvadratmeter
Möblerad studentlägenhet. Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto.
En etta på Kurortsvägen 10. Lägenheten är möblerad av A-möbler, för att visa hur du kan inreda din bostad både snyggt och kvadratsmart. Alla lägenheterna hyrs ut omöblerade. Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto.

Planritningar

Här hittar du alla lägenhetstyper på Kurortsvägen 10.  Planlösningarna är ganska lika – men fönstrens placering skiljer sig och ett fåtal ettor har en klädkammare.

Härlig utsikt

Lägenheterna får en utsikt utöver det vanliga – särskilt från våningarna högre upp i huset. I ena väderstrecket ser du stadskärnan och berget Billingen i horisonten. Åt det andra hållet finns grönytorna i Boulognerskogen och trädkronorna som skiftar i färg efter årstiderna.

Hyror

Detta är inflyttningshyrorna för nyproduktionen på Kurorten. Hyresnivåerna är förhandlade med Skövdestudenternas bostadsråd.

Antal rum
Storlek
Månadshyra (10 mån)
Antal
1 rum och kök
29,0 kvm
5 100 kronor
6
1 rum och kök
29,5 kvm
5 150 kronor
106
1 rum och kök (med klädkammare)
40 kvm
5 500 kronor
2
2 rum och kök
44 kvm
6 750 kronor
18

Hushållsel samt kall- och varmvatten tillkommer. Kostnaden för bredbandsanslutning tillkommer också.

Våra studentlägenheter har tio månaders hyra, där juni och juli är hyresfria

Parkering

Parkeringsplats ingår inte i hyran, utan det hyrs separat. Det finns ont om parkeringsplatser på Kurorten, men däremot bra cykelförvaring och nära till kollektivtrafik.

Rökfritt hus

Nyproduktionen på Kurorten är Skövdebostäders första rökfria hus. Det är inte tillåtet att röka i huset och kring entréer – men däremot på vissa uppmärkta platser i området. Syftet är att skapa en hållbar och trivsam boendemiljö för alla hyresgäster.

Varför ska det nya huset vara rökfritt?

Det handlar dels om våra hyresgästers trivsel. Vi får ofta in klagomål om rökande grannar. På Kurorten kan rökare fortfarande röka på de avsedda platserna i området, men som granne behöver man inte bli utsatt för passiv rökning om man inte vill.

Vi vill också främja hälsa och hållbarhet. Cigarettfimpar på marken är dåligt för miljön och med tydliga rökplatser med askkoppar hoppas vi kunna minska nedskräpningen.

Vi vet också att en stor andel studenter är positiva till rökfria hus. I en undersökning med 400 studenter genomförd 2020 av Origo Group svarar 78% att de är positiva till konceptet.

Var får man röka?

Det finns avsedda platser för rökning som är tydligt uppmärkta i området. Två av dem är utmed gavlarna på huset, där det inte finns några fönster och röken inte stör grannarna. En är på entrésidan fast cirka 20 meter från dörren.

Utöver dessa platser råder det rökförbud överallt. Det är alltså inte tillåtet att röka i huset, på den gemensamma balkongen eller vid entréerna.

Jag är rökare. Får jag inte hyra en lägenhet?

Jo, absolut! Så länge du bara röker på de avsedda platserna är du välkommen att hyra en lägenhet.

Vad händer om någon bryter mot förbudet?

Då hanterar vi ärendet som vi hanterar andra störningsärenden. Om din granne bryter mot förbudet och stör med sin rökning ska du kontakta din kvartersvärd. Vi tar kontakt med den som stör och störningar dokumenteras också av oss. Vid upprepade störningar kan man bli av med lägenheten. Det är då Hyresnämnden som avgör. Läs mer om störningsärenden här.

Gäller förbudet för hela Kurorten?

Just nu är det bara det nybyggda huset som är rökfritt – alltså Kurortsvägen 10. Kurortsvägen 12, 14, 16 och 18 är ”vanliga” hus. Värt att tänka på är att även i ”vanliga” hus får man inte störa sina grannar.

Så får du en lägenhet på Kurortsvägen 10

1. Ställ dig i studentbostadskön

Vi går efter poängen i studentbostadskön när vi hyr ut nyproduktionen på Kurorten. Du får ett köpoäng per dag du står i kön. Om du redan har en aktiv intresseanmälan i studentbostadskön kan du hoppa över detta steg.

2. Anmäl dig på lägenheterna och prioritera.

Vi publicerar vanligtvis outhyrda lägenheter på fredagar.

Du logga då in på Mina sidor och anmäler dig på de objekt du är intresserade av. Du kan anmäla dig på hur många du vill – men tänk på att det bara ska vara lägenheter du kan tänkta dig att bo i.

Objekten ligger ute till och med måndag, så du har tills dess på dig att anmäla intresse och prioritera. Det har ingen betydelse när under den här perioden som du anmäler dig, så du kan göra detta i lugn och ro.

3. Vi skickar erbjudanden

Om du har längst kötid på en eller flera studentlägenheter du anmält intresse för får du erbjudande på den lägenhet du prioriterat högst. Du kan endast få ett erbjudande per uthyrningsomgång – och med uthyrningsomgång menar vi de lägenheter som ligger ute samma vecka.

Erbjudandet skickas normalt via e-post (håll koll ifall det hamnar i skräpposten) men går också att se på Mina sidor. Tackar du nej till detta erbjudande kommer du inte att få något nytt erbjudande från samma uthyrningsomgång. Anmäl därför intresse endast för de lägenheter du verkligen är intresserad av.

Ditt svar på lägenhetserbjudandet ska normalt lämnas inom två dagar – och du ser på Mina sidor hur lång tid du har på dig. Enklast svarar du också via Mina sidor. Vid Nej tack eller om svar inte lämnas inom angiven svarstid, skickas erbjudandet vidare till nästa person på tur.

4. Du skriver kontrakt

När du tackar ja på erbjudandet tackar du ja till kontraktet. Först ombeds du då mejla in antagningsbesked eller registreringsintyg till Högskolan i Skövde. Vi skickar sedan kontraktet till dig för e-signering som du signerar med bank-ID. Du skriver kontraktet direkt även om inflyttningen är till hösten.

Du börjar betala hyran först när kontraktet börjar gälla – men den första hyresavin kommer månaden innan inflytt eftersom hyran betalas en månad i förskott.

Grattis till din nya lägenhet!

Välj lägenhet i bostadsväljaren

Viktigt att veta

Bara du som är antagen till Högskolan …

Du måste ha ett antagningsbesked till Högskolan i Skövde för att få skriva och inneha ett studentbostadskontrakt hos Skövdebostäder. Om du ansökt till HS men ännu inte blivit antagen kan du därmed inte skriva kontrakt.

Kötiden nollställs

När du skriver kontrakt nollställs kötiden i din intresseanmälan i studentbostadskön. Du kan inte heller söka ny bostad hos Skövdebostäder inom sex månader från ditt inflyttningsdatum. Du ska utan anmodan från Skövdebostäder själv säga upp ditt studentkontrakt när studierna avslutas.

Huset i AR


Du kan se det nya huset på Kurorten i Augmented reality.

 1. Gå dit du brukar ladda ner appar, till exempel AppStore eller Google Play.
 2. Ladda hem och starta appen ARNybyggnation.
 3. Scanna QR-koden och följ sedan instruktionerna.
Kurortsvägen 10
Antal våningar:
12
Antal lägenheter:
132
Antal ettor:
114
Antal tvåor:
18

Mer om Kurorten med Skrapan

Kurorten ligger 500 meter från Högskolan i Skövdes campusområde. Stadskärnan med matbutik, shopping, nöjen, badhus och flera gym ligger också alldeles intill.

Lediga objekt i området

Just nu finns inga lediga objekt i detta område.