Planerat
Antal lägenheter:

Lägenheterna

Lägenheterna

Kurorten består av 132 nya ettor och tvåor. Planlösningar och materialval är genomtänkta in i minsta detalj för att du som student ska ha ett så trivsamt och praktiskt boende som möjligt.

Välkommen på en rundtur! Filmen ovan är en etta på 29,5 kvadratmeter och den vanligaste typen i huset. Lägenheten är en visningslägenhet som är möblerad av A-möbler. Alla bostäder hyrs ur omöblerade.

Gott om plats i köket

Studentlivet behöver inte innebära snabbnudlar – för på Kurorten får du ett nytt och praktiskt planerat kök. Det gör matlagningen så mycket roligare!

Köksdelen är rymligt för att vara i en studentlägenhet. Det finns arbetsytor där du kan förbereda din mat och en rejäl diskbänk med två hoar. Du har en normalstor spis med keramisk häll och en ugn. Eftersom köksdelen innehåller en kyl och en frys finns det goda möjligheter att förvara matlådor inför en pluggspäckad tentavecka. Du har också gott om skåp i olika storlekar där du förvarar din köksutrustning.

Köksdelen har skåpsluckor i vitt och grått med ett ljust stänkskydd i laminat över arbetsytorna. Det finns ingen diskmaskin i lägenheten.

Kök med kyl och frys, spis, grå skåp med lådor nedanför diskbänken och vita skåp ovanför diskbänken. Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto.
Kök på Kurortsvägen 10. Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto.

Helkaklat badrum

På Kurorten får du också ett nytt och fräscht badrum med god standard och med bra kvalitet på materialval.

Rummet har vitt kakel på väggarna och grått klinkers på golvet. Det finns ett duschhörn med upphängning för ett duschdraperi. Badrummet innehåller också ett handfat och ett badrumsskåp med spegeldörrar och belysning. I spegelskåpet finns uttag för hårtorken eller tandborstladdaren. Dessutom ger en smidig handdukstork extra vardagslyx.

Grå klinkers på golvet, vitt kakel på väggarna, handfat till höger, toalettstol, handdukstork och längst in en dusch med duschdraperi. Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto.
Badrum med kakel och klinker. Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto.

Smart sovalkov

I ettorna finns en praktisk sovalkov där du kan ha din säng. I taket på alkoven finns det fiffigt placerade skåp för förvaring.

Från vardagsrums delen ser man bort mot sovalkoven. Ovanför sovalkoven finns det skåp.
Sovalkov. Lägenheten är möblerad av A-möbler, för att visa hur du kan inreda din bostad både snyggt och kvadratsmart. Alla lägenheterna hyrs ut omöblerade. Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto.

Hall med garderober

Välkommen in i lägenheten och den vitmålade hallen! Här möts du av en hatthylla och ett städskåp där du kan förvara din dammsugare och annan städutrustning. I ettorna är två normalstora garderober placerade i anslutning till hallen. Ytterdörren har ett tittöga så du kan se vem som är utanför i korridoren.

Hatthylla. Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto.
I hallen finns en hatthylla med klädhängare. Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto.

Gemensam tvättstuga

Lägenheterna på Kurorten har ingen egen tvättmaskin. Däremot finns det en gemensam, toppmodern tvättstuga i huset där du kan boka tvättmaskin och torktumlare. Det innebär att du har bra möjlighet att tvätta och torktumla.

Stora fönster

Bostäderna på Kurorten har stora fönster med persienner. Utöver trevligt ljusinsläpp kan du njuta av utsikten. Beroende på i vilket väderstreck du bor i kan du följa årstidernas färgskiftningar i Boulognerskogen eller se ut mot Skövdes stadskärna.

Storlekar

Huset består av:

  • 114 ettor med eget kök, de flesta på drygt 30 kvadratmeter
  • 18 tvåor på 44,5 kvadratmeter
Möblerad studentlägenhet. Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto.
En etta på Kurortsvägen 10. Lägenheten är möblerad av A-möbler, för att visa hur du kan inreda din bostad både snyggt och kvadratsmart. Alla lägenheterna hyrs ut omöblerade. Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto.

Planritningar

Här hittar du alla lägenhetstyper på Kurortsvägen 10.  Planlösningarna är ganska lika – men fönstrens placering skiljer sig och ett fåtal ettor har en klädkammare.

Härlig utsikt

Lägenheterna får en utsikt utöver det vanliga – särskilt från våningarna högre upp i huset. I ena väderstrecket ser du stadskärnan och berget Billingen i horisonten. Åt det andra hållet finns grönytorna i Boulognerskogen och trädkronorna som skiftar i färg efter årstiderna.

Hyror

Detta är inflyttningshyrorna för nyproduktionen på Kurorten. Hyresnivåerna är förhandlade med Skövdestudenternas bostadsråd.

Antal rum
Storlek
Månadshyra (10 mån)
Antal
1 rum och kök
29,0 kvm
5 100 kronor
6
1 rum och kök
29,5 kvm
5 150 kronor
106
1 rum och kök (med klädkammare)
40 kvm
5 500 kronor
2
2 rum och kök
44 kvm
6 750 kronor
18

Hushållsel samt kall- och varmvatten tillkommer. Kostnaden för bredbandsanslutning tillkommer också.

Våra studentlägenheter har tio månaders hyra, där juni och juli är hyresfria

Parkering

Parkeringsplats ingår inte i hyran, utan det hyrs separat. Det finns ont om parkeringsplatser på Kurorten, men däremot bra cykelförvaring och nära till kollektivtrafik.

Antal lägenheter: