Inflytt våren 2023
Uthyrning pågår

Mossagården

Antal våningar:
5-8
Antal lägenheter:
90
Antal ettor:
18
Antal tvåor:
52
Antal treor:
20

Mossagården

Uthyrningsstart i oktober

Vill du ha chans på att vara den första hyresgästen i en av lägenheterna på Mossagården ska du hålla ögonen på vår webbsida 26 oktober för då startar uthyrningen av de 90 lägenheterna. Inflyttning sker runt april 2023. 

Läs mer på sidorna Uthyrning och Lägenheterna.

Utsikt från en balkong på högsta våningen på Mossagården.

90 trygghetsbostäder i nybyggt område

I Skövdebostäders planerade område Mossagården kommer det byggas 90 stycken trygghetsbostäder fördelade på tre hus. Det är flest tvåor, men cirka 20% av lägenheterna är ettor, och det finns även några treor.

Utöver Skövdebostäders 90 trygghetsbostäder kommer två andra aktörer också bygga lägenheter i området och Skövde kommun har plats för en förskola. Skövdebostäders del är först ut och beräknad inflyttning är våren 2023.

Styrelsen har tagit beslut att gå vidare med byggprojektet. Nu påbörjas detaljprojektering och planering. Markarbetena i området börjar under våren 2021 och inflyttning beräknas kunna ske innan sommaren 2023. Skanska blir totalentreprenör.

Det känns oerhört roligt att ha tagit beslutet i styrelsen och att vi nu har skrivit kontrakt, säger Skövdebostäders styrelseordförande Bernt Mårtensson. 
 

Jag är glad att vi kan erbjuda trygghetsbostäder i ett centralt läge med närhet till all service. Förhoppningen är att bostäderna kommer att upplevas tilltalande för våra äldre Skövdebor, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Trygghetsbostäder innebär lägenheter med högre tillgänglighet och fler gemensamma utrymmen än i det ordinarie utbudet. De är riktade till en äldre målgrupp och den som skriver kontrakt behöver uppfylla ålderskravet. Åldersgränsen på Mossagården kommer att vara 65 år, det betyder att den som skriver kontrakt behöver ha fyllt 65 år senast på tillträdesdagen. Skövdebostäder har sedan tidigare trygghetsbostäder med åldersgränserna 65+ och 70+.

Du kan redan nu anmäla ditt intresse att få mer information om projektet.

Översikt över tre hus på en grönyta. Husen utgör området Mossagården.
Nyckelknippa med säkerhetsbricka, passerbricka och nyckelring med Skövdebostäders logga, telefonnummer och webbadress på.

Så får du en lägenhet på Mossagården

1. Ställ dig i vår bostadskön

Vi går efter poängen i bostadskön när vi hyr ut nyproduktionen på Mossagården. Du får en köpoäng per dag du står i vår bostadskö. Så, om du inte redan står i vår bostadskö, ställ dig där genast! 

2. Anmäl dig på lägenheterna och prioritera.

26 oktober 2022 startar uthyrningen.

Från 26 oktober på förmiddagen ligger lägenheterna ute och du kan logga in på Mina sidor och anmäla dig på de objekt du är intresserade av. Du kan anmäla dig på hur många du vill – men tänk på att det bara ska vara lägenheter du kan tänkta dig att bo i.

Objekten ligger ute cirka en vecka, så du har gott om tid på dig att anmäla intresse och prioritera. Det har ingen betydelse när under den här perioden som du anmäler dig, så du kan göra detta i lugn och ro.

När du prioriterar objekten lägger du den du allra helst vill ha överst, som nummer 1. Nummer 2 är ditt andra val och så vidare. När de lägenheter du anmält dig på ligger i den prioriteringsordning du valt kan du sätta dig lugnt och vänta tills vi börjar skicka erbjudanden.

3. Vi skickar erbjudanden

Om du har längst kötid på en eller flera av de lägenheter du anmält intresse för får du erbjudande på den lägenhet du prioriterat högst. Du kan endast få ett erbjudande i den första uthyrningsomgången.

Erbjudandet skickas normalt via e-post (håll koll ifall det hamnar i skräpposten) men går också att se på Mina sidor. Tackar du nej till detta erbjudande kommer du inte att få något nytt erbjudande från samma uthyrningsomgång. Anmäl därför intresse endast för de lägenheter du verkligen är intresserad av.

Eftersom det är nyproduktion kan du inte titta på lägenheten innan du tackar ja. Eventuellt är därför svarstiden något kortare än vanligt. Det står i erbjudandet och du ser på Mina sidor hur lång tid du har på dig att svara. Enklast svarar du via Mina sidor. Om du inte tackat ja inom angiven svarstid, skickas erbjudandet vidare till nästa person på tur.

4. Du skriver kontrakt

När du tackar ja på erbjudandet tackar du ja till kontraktet. Vi kanske ber dig komplettera vissa uppgifter. Sedan skickar vi kontraktet till dig för e-signering som du signerar med bank-ID. Du skriver kontraktet direkt även om inflyttningen är först senare.

Har du inte bank-ID kan vi skicka ett fysiskt kontrakt till dig.

Du börjar betala hyran först när kontraktet börjar gälla – men den första hyresavin kommer månaden innan inflytt eftersom hyran betalas en månad i förskott.

Grattis till din nya lägenhet!

Lägenheterna

På Mossagården finns 18 ettor, 52 tvåor och 20 treor. För att hyra en lägenhet behöver man ha fyllt 65 år vid kontraktstart.

Lägenheterna är fördelade på tre hus som binds samman av ett gemensamt utrymme med en gemensamhetslokal och expedition där trygghetsvärden finns tillgänglig vissa timmar i veckan. 

I tabellen nedan finns länkar exempelritningar. Lägenheterna förekommer i spegelvända varianter och vissa mått kan skilja sig åt i olika lägenheter.

Vi har tagit fram bilder på var i huset de olika typerna förekommer

Antal rum
Storlek
Månadshyra
Antal
Exempelritning
1 rum och kök
40 m2
5 500 kronor
17
Exempel på 1 rum och kök
1 rum och kök -a
40 m2
5 500 kronor
1
Exempel på 1 rum och kök, variant a
2 rum och kök
54 m2
7 250 kronor
34
Exempel på 2 rum och kök
2 rum och kök -a
54 m2
7 250 kronor
16
Exempel på 2 rum och kök, variant a
2 rum och kök -b
54 m2
7 250 kronor
1
Exempel på 2 rum och kök, variant b
2 rum och kök -c
54 m2
7 250 kronor
1
Exempel på 2 rum och kök, variant c
3 rum och kök
67 m2
8 700 kronor
1
Exempel på 3 rum och kök på 67 m2
3 rum och kök
70 m2
8 800 kronor
1
Exempel på 3 rum och kök på 70 m2
3 rum och kök
77 m2
9 400 kronor
17
Exempel på 3 rum och kök på 77 m2
3 rum och kök -c
77 m2
9 400 kronor
1
Exempel på 3 rum och kök på 77 m2, variant c

Hög standard

Lägenheterna har  hög tillgänglighet. Handdukstork, induktionshäll och diskmaskin finns redan från början och du behöver inte göra några tillval för att komma upp i en hög standard. 

I lägenheternas standard ingår:

  • Askparkett
  • Klinkers i duschrum och entré
  • Kakel i duschrum och stänkskydd i kök
  • Handdukstork i duschrum
  • Tvättmaskin och torktumlare i tvåor och treor
  • Skena för duschdraperi
  • Kombinerad tvättmaskin-torktumlare i ettorna
  • Spis med induktionshäll och varmluftsugn
  • Diskmaskin
  • Inglasad balkong

Hyra och kostnader

Hyran är förhandlad med hyresgästföreningen, se tabellen ovan. 

Utöver grundhyran tillkommer kostnader för hushållsel, varmvatten och kallvatten. Även abonnemang för extra tv-kanaler och bredband tillkommer. Vi vill även påminna om att du ska teckna en hemförsäkring innan du flyttar in.

Häng med på en rundtur i en lägenhet

Lägenheterna hyrs ut omöblerade och detaljer i filmen kan skilja sig från verkligheten.

Exempel på lägenheternas ritningar

I tabellen längre upp kan du ladda ner exempelritningar som pdf. Nedan finns bilder på de vanligaste varianterna. Vilken lägenhet lockar dig mest?

Det här är den vanligaste varianten av treor på Mossagården.
Exempel på den vanligaste varianten av två rum och kök på Mossagården.
Exempel på hur en av varianterna av enrumslägenhet på Mossagården ser ut.

Var i huset ligger lägenheten?

Från plan tre och uppåt ligger lägenheterna likadant. Plan 1 och plan 2 skiljer sig däremot åt från övriga plan. På plan finns entréerna, samlingssal, expedition, miljörum samt utgången till den gemensamma innergården. Ladda ner pdf med var lägenheterna ligger i huset, eller titta på bilderna nedan för att få en känsla för utformningen.

Ritning som visar hur lägenheter och andra ytor på Mossagården är strukturerade på markplan.
Ritning över hur lägenheterna är placerade i husen på plan två på Mossagården.
Ritning som visar hur lägenheterna i husen på Mossagården är placerade från våning tre och uppåt.
Mossagården
Antal våningar:
5-8
Antal lägenheter:
90
Antal ettor:
18
Antal tvåor:
52
Antal treor:
20

Lediga objekt i området

Trygghetsboende 65+
2 rum
54 ㎡
vån 1
7250kr/mån
Inflyttning:
2023-05-01
Sista anmälan: 2023-02-07
Objekts-ID: 40-1-06553
7 250 kr/mån
Laddar