Byggs nu
Antal våningar:
10
Antal lägenheter:
88
Antal ettor:
18
Antal tvåor:
55
Antal treor:
15

Timmergränd

De två tiovåningsbyggnaderna som kommer att utgöra bostadsområdet.

Hälsans park i Södra Ryd står som centrum för flera satsningar på att förbättra och utöka stadsdelen. Hälsans hus byggs just nu och kommer bestå av vårdcentral, tandläkare och familjecentral. Två punkthus på tio våningar vardera kommer bli ytterligare en pusselbit i arbetet med att skapa ett trivsamt och naturnära bostadsområde. Det kommer att finnas cykelförråd och en gemensam uteplats som delvis ligger under tak. En takterrass på vardera hus kommer dessutom kunna erbjuda hyresgästerna en vy utöver det vanliga.

Utöver bostäderna kommer även yttre gemensamhetsanläggningar så som parkering, garagebyggnader och uteplats byggas.

Lägenheterna består av ettor, tvåor och treor, och kommer ha hög tillgänglighet med bland annat större badrum. Hyresgästerna kommer ha tillgång till egen balkong eller uteplats. Vissa balkonger kommer dessutom att vara inglasade. Lägenheterna har parkettgolv samt kakel och klinker i badrum. Tvättmaskin finns i lägenheterna.

Området

De två punkthusen kommer att omges av Hälsans park och de närliggande skogsområdena. Det finns en eftersträvan att passa in husen i området och skapa ett så litet avtryck som möjligt. Samtidigt är det just de omkringliggande miljöerna som erbjuder goda förutsättningar för hyresgästerna.

Byggstartsevent

Så här såg det ut under byggstartseventet som var det officiella startskottet för byggnationen.

Antal våningar:
10
Antal lägenheter:
88
Antal ettor:
18
Antal tvåor:
55
Antal treor:
15