Planerat
Antal lägenheter:

Uthyrning

Datum på vägen!

  • 29 augusti-5 september är lägenheterna på Timmergränd publicerade på webben
  • 5 september är sista dag att prioritera de lägenheter du valt bland lägenheterna.
  • 6 september börjar vi skicka erbjudanden
  • Under våren är planerad inflyttning  på Timmergränd.
Nyckelknippa med säkerhetsbricka, passerbricka och nyckelring med Skövdebostäders logga, telefonnummer och webbadress på.

Så får du en lägenhet på Timmergränd

1. Ställ dig i vår bostadskö

Vi hyr ut lägenheterna på Bostället via vår ordinarie bostadskö. Om du inte redan står i vår bostadskö, ställ dig där för att samla köpoäng.

2. Anmäl dig på lägenheterna och prioritera.

Den 29 augusti publicerar vi lägenheterna här på vår webbplats. Bostäderna kommer ut på webben under förmiddagen. 

Du kan då logga in på Mina sidor och sedan anmäla dig på de objekt du är intresserade av. Du kan anmäla dig på hur många du vill – men tänk på att det bara ska vara lägenheter du kan tänkta dig att bo i.

Objekten ligger ute till och med 5 september, så du har tills dess på dig att anmäla intresse och prioritera. Det har ingen betydelse när under den här perioden som du anmäler dig, så du kan göra detta i lugn och ro.

När du prioriterar objekten lägger du den du allra helst vill ha överst, som nummer 1. Nummer 2 är ditt andra val och så vidare. När de lägenheter du anmält dig på ligger i den prioriteringsordning du valt kan du sätta dig lugnt och vänta tills vi börjar skicka erbjudanden.

3. Vi skickar erbjudanden

Om du har längst kötid på en eller flera av de lägenheter du anmält intresse för får du erbjudande på den lägenhet du prioriterat högst. Du kan endast få ett erbjudande i den första uthyrningsomgången.

Erbjudandet skickas normalt via e-post (håll koll ifall det hamnar i skräpposten) men går också att se på Mina sidor. Tackar du nej till detta erbjudande kommer du inte att få något nytt erbjudande från samma uthyrningsomgång. Anmäl därför intresse endast för de lägenheter du verkligen är intresserad av.

Eftersom det är nyproduktion kan du inte titta på lägenheten innan du tackar ja. Eventuellt är därför svarstiden något kortare än vanligt. Det står i erbjudandet och du ser på Mina sidor hur lång tid du har på dig att svara. Enklast svarar du via Mina sidor. Om du inte tackat ja inom angiven svarstid, skickas erbjudandet vidare till nästa person på tur.

4. Du skriver kontrakt

När du tackar ja på erbjudandet tackar du ja till kontraktet. Vi kanske ber dig att komplettera vissa uppgifter.

Sedan skickar vi kontraktet till dig för e-signering som du enklast signerar med bank-ID. Du som inte har bank-id kan signera kontraktet digitalt med hjälp av en pinkod eller få kontraktet hemskickat via brev.

Du skriver kontraktet direkt även om inflyttningen är först senare.

Du börjar betala hyran först när kontraktet börjar gälla – men den första hyresavin kommer månaden innan inflytt eftersom hyran betalas en månad i förskott.

Antal lägenheter:
Skip to content