Student
Studentläge

Loppis – Regler och tips

Har du som hyresgäst saker du vill bli av med och tänker att loppis är en bra idé? Det tycker vi på Skövdebostäder också och uppmuntrar till alla former av återbruk.

Vi har lokaler som lämpar sig för både små och stora loppisar. Vissa av våra gemensamhetslokaler är kostnadsfria att låna för hyresgäster – medan vi tar en avgift för andra. Om din loppis uppfyller vissa kriterier kan du få låna även en sådan lokal kostnadsfritt.

Det som krävs för att få låna lokaler gratis är att:

  • Fler hyresgäster bjuds in till att sälja. Det är lämpligt att bjuda in hyresgäster i ditt bostadsområde och kanske även fler, beroende på lokalens storlek. Du får inte låna lokalerna gratis till privata arrangemang.
  • Marknadsföringen av loppisen riktar sig till Skövdebostäders hyresgäster. För större arrangemang, där allmänheten bjuds in, krävs tillstånd hos polisen.
  • Ni är minst tre personer som håller i arrangemanget.
  • Ni räknar med en del för- och efterarbete.

 

Tjej tittar på en tröja.

Kontakta bosociala enheten

Skövdebostäders bosociala enhet hjälper gärna till med planering och marknadsföring. Hör av dig till bosocialaenheten@skovdebostader.se om du har fler frågor eller funderar på att arrangera en loppis.

Digitala alternativ

Ett alternativ till loppis på plats är att använda dig av digitala varianter för att sälja dina saker. På Facebook kan det finnas grupper för köp och sälj i ditt närområde – eller varför inte starta en egen om det saknas? Även om du också har en fysisk loppis kan det vara ett bra komplement, där du och dina grannar senare kan sälja varor som inte gick åt under loppistillfället.

Skapad: 2021-12-15

Senast uppdaterad: 2022-11-17 kl: 10:59

Picture of Eva-Lisa Svensson
Eva-Lisa Svensson
Hyresgästguiden

Hyresgästguiden är till för att våra hyresgäster enkelt och tillgängligt ska komma åt information, tips och råd kring boendet och livet i våra områden.

Nyproduktion
Studentläge
Skip to content