Kostar det att besöka Aspö gård?

Familjer och andra privatpersoner är välkomna att kostnadsfritt besöka gården under ordinarie öppettider. Alla är välkomna att besöka gården men det är alltid du som Skövdebostäders hyresgäst som har de största förmånerna så ha därför alltid med dig aktuellt Hyresgästkort vid ditt besök på Aspö!

Inträden kan förekomma för alla besökare till särskilda evenemang på gården, till exempel utställningar och allsångskvällar.

Säsongskort för grupper

Grupper från exempelvis skolor, förskolor, dagbarnvårdare eller äldreboenden – det vill säga alla som kommer under ledning av personal – betalar 20 kr per person (även för ledare, barn under 1 år är gratis) för ett enstaka besök eller 800 kr per säsong för en grupp på upp till 30 personer. Besöket ska alltid föranmälas. Vi tar emot max två grupper samtidigt.

Guidad tur och boka grill

När vi har tid kan vi ta emot grupper för guidad tur. Under turen visas gruppen runt gården bland djuren och får veta mer om dem. Det kostar 600 kr per grupp på max 30 personer. Har man säsongskort kostar det 400 kr.

Vill du vid ditt besök boka en grill kostar det 100 kr.
Vi ställer fram en grill, tändgaffel och grilltång. Ta med egen grillkol!

Barnkalas på Aspö gård

Boka ditt barnkalas på Aspö gård. Kalas hålls på söndagar eller andra röda dagar* under sommarhalvåret. Ni är utomhus hela kalaset så det gäller att klä sig efter väder. Välj mellan två olika upplägg:

Kalas med grillning

50 kr/barn, minsta kostnad 600 kr.
12.00 – Grillen är startad och ni börjar med att grilla medhavd mat. Grillverktyg finns att låna.
13.00 – Guidad tur

På den guidade turen får barnen plocka ägg från hönsen, mata grisarna och hälsa på kaninerna. Om korna och fåren är i närheten finns möjligheten att även mata dem, men då hagen är stor kan vi inte garantera detta. Guidningar tar upp till 1 timma.

Kalas med våffla

80 kr/barn, minsta kostnad 800 kr.
14.00 – Guidad tur
15.00 – Våffla med grädde, sylt och festis

På den guidade turen får barnen plocka ägg från hönsen, mata grisarna och hälsa på kaninerna. Om korna och fåren är i närheten finns möjligheten att även mata dem, men då hagen är stor kan vi inte garantera detta. Guidningar tar upp till 1 timma

*Under v.28-31 kan vi inte erbjuda barnkalas på söndagar. Vi kan i viss mån erbjuda barnkalas med grillning på en vardag under semesterperioden. Kontakta gårdspersonal vid intresse!

För hyresgäster

Vid besök på Aspö som privatperson får du som är hyresgäst rabatt på våra priser.

I kaféet visar du upp ditt hyresgästkort i mobilen (nås när du är inloggad på Mina sidor) innan du beställer och betalar.

Som hyresgäst hos Skövdebostäder har du 25% rabatt på hyra av festlokalen. Att du är hyresgäst kontrollerar vi i  vårt fastighetssystem, så kom ihåg att ta med dig legitimation!

Öppettider


Du är alltid välkommen att besöka Aspö gård!
Djuren återvänder till vecka 13 - påsklovet.
Tänk på att när djurstallarna är stängda är det viktigt att djuren får vara ifred.

Öppettider djurstallar och toaletter (v.13-39):
Måndag-torsdag:
Stallar och toaletter är öppna när det är personal på gården. Oftast är detta kontorstider men kan variera på grund av  till exempel möten, aktiviteter och utbildningar.

Fredag-söndag: 10.00-17.00
Ibland är det ordnade aktiviteter av den personal som är på plats.

OBS! Särskilda krav på finns på grupper med ledare, till exempel förskolor. Se rubriken Säsongskort för grupper.

Kaféets öppettider (v.13-39):
Tisdag-torsdag: 15.00-16.00

Fredag-lördag: 11.00-12.00 och 15.00-16.00

Söndag och röda dagar: 11.00-16.00

Håll utkik under aktuellt för avvikande öppettider!

Boka tid med gårdsvärden

Vill du träffa gårdsvärden för visning av en festlokal, nyckelutlämning eller något annat bokas en tid per telefon eller e-post. Se uppgifter under kontakt.

Inga kontanter

Kostnader betalas med swish eller kort. Vi accepterar inte kontanter. Det gäller hela gården. Faktura kan skickas till skolor och liknande för till exempel gruppbesök.

Har du några frågor?
Skip to content